Насловна Политика Кривичне пријаве против радника који су у штрајку

Кривичне пријаве против радника који су у штрајку

0
ПОДИЈЕЛИ

Предсједница општине Колашин Жељка Вуксановић поднијела је кривичну пријаву против радника у штрајку, тврдећи да је штрајк нелегалан. Уколико се докаже неправилност од стране штрајкача, радници ће остати без посла.

zeljko vuksanovic

Вуксановић је у петак требала да се чује са Министарством финансија, али их није контактирала. Умјесто тога, она је поднијела кривичне пријаве против радника. Страјкачи су огорчени овим поступком, а у сриједу ће саопштити јавности све детаље.

Управни суд већ пола године ћути о буџету Општине Колашин, упркос неколико позива од општинског одбора ДПС и Групе бирача.

Посланик Демократског фронта (ДФ) Небојша Медојевић недавно је доставио врховном државном тужиоцу Ивици Станковићу иницијативу за покретање одговарајућег истражног поступка о, како тврди, незаконитом пословању Општине Колашин од 2010. до ове године.

Медојевић је казао да је иницијативу упутио на основу исказа које је на јавној сједници Одбора за економију, буџет и финансије, која је одржана у понедјељак, дала предсједница општине Колашин Жељка Вуксановић.

Медојевић је саопштио да је на основу додатних консултација дошао до сазнања да је чак и Министарство финансија уплаћивало новац из Егализационог фонда Општини Колашин на намјенски жиро рачун ИПА пројеката ЕУ, што је у директној супротности са важећом законском регулативом.

Одборници ДПС и ГП објелоданили су и информацију да је буџет Општине донијет мимо закона. У допису Министарства финансија у који су ДН имале увид јасно је назначено да је Општина Колашин одлуку о буџету за 2015. донијела без претходно прибављеног мишљења овог Владиног ресора.

Мишљења смо да одлука о буџету Општине Колашин није донесена у складу са одредбама Закона о буџету и фискалној одговорности и Закона о финансирању локалне самоуправе„, наводи се у образложењу Министарства финансија.

Због тога, функционери поменутих партија затражили су од Медојевића да саопшти је ли поднио кривичне пријаве против челника ДФ, СНП и СДП због незаконитости у процедури доношења одлуке о буџету Општине Колашин за 2015. годину.

Кад се констатује да нема ни буџета, онда нема ни власти јер је то основни акт општине, због чега се у општину која га нема уводи принудна управа у складу са одредбама Закона о локалној самоуправи„, закључили су одборници ДПС и ГП

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here