Насловна Друштво Кривична пријава министарки Влаховић и Милану Бабовићу због преваре

Кривична пријава министарки Влаховић и Милану Бабовићу због преваре

1
ПОДИЈЕЛИ

Центар за грађанско образовање (ЦГО) поднио је врховном државном тужиоцу Ивици Станковићу кривичну пријаву против Сање Влаховић, Милана Бабовића и најмање 15 непознатих особа, због сумње да су починили кривично дјело не овлашћено искоришћавање ауторског дјела и преваре.

sanja-vlahovic

“Ова лица су, неовлашћено искоришћавајући туђа ауторска дјела и стављајући их у правни промет на високошколским установама, под туђим именом, у виду дипломских, магистарских и докторских радова, имала намјеру да за себе и друга лица, прибаве противправну имовинску и другу корист“, саопштила је извршна директорица ЦГО Далиборка Уљаревић.

Из Министарства науке су оцијенили да је ријеч о неутемељеним и политички мо тивисаним пријавама.

“Као личност која обавља високу дужност у извршној власти Сања Влаховић нема намјеру да се изјашњава о овоме јер је већ јавно изнијела аргументоване и увјерљиве доказе о неоснова ности таквих тврдњи. Њену аргументацију потврдила је и надлежна академска инстанца…”, саопштено је из Министарства ЦДМ-у.

Као што су медији раније писали, Влаховићева преписала већину научног рада “Destinations Competitiveness in Modem Tourism”, аутора Димитроса Бухалиса, а  да је Бабовић углавном преписивао радове.

Сенат Универзитета “Медитеран”, гдје су њих двоје запослени, недавно је одлучио да немају правни основ да се баве садржином радова Влаховићеве и Бабовића, јер “Законом о високом образовању, Статутом и другим актима Универзитета нијесу регулисана кључна питања плагијата…

 

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Обзиром да су код нас скорије били на удару обични грађани, који су због преживљавања и основне животне егзистенције имали неисправне дипломе, истјеривани са посла без икакве отпремнине и осуђивани на затворске казне, волио бих да видим како ће се Држава однијети у овом случају према својим угледним грађанима, који су високо котирани у друштву и извршној власти!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here