Насловна Политика Кривична пријава против Мила и Бранке Никезић због пријетњи новинарима „Барског портала“

Кривична пријава против Мила и Бранке Никезић због пријетњи новинарима „Барског портала“

7

Уредник „Барског портала“ Миленко Мишко Јовановић поднио је Основном државном тужиоцу у Бару кривичну пријаву против предсједника Демократске партије социјалиста Мила Ђукановића, као и против предсједнице барског Општинског одбора те странке Бранке Никезић, због пријетеће поруке „Нећете дуго“ –  коју је владајућа партија у форми званичног акта упутила том медију.

Јовановић, који је дугодишњи новинар и уредник у више утицајних медија у црној Гори и региону,  у пријави је навео да је пријетњом владајуће странке угрожена безбједност и рад чланова редакције „Барског портала, те да је Ђукановић пред законом одговорно лице странке на власти.

Он је поновио „да је ДПС странка која своје пријетње доказано зна да оствари, те да је порука која је кроз саопштење достављена „Барском порталу“- „Нећете дуго“ усмјерена на угрожавање физичког интегритета уредника портала и његових сарадника, али и као пријетња гашењем тог медија по сваку цијену“.

Јовановић је подсјетио да је и Удружење новинара Црне Горе као кровна новинарска асоцијација у држави у вези са истим случајем јавно зтаражило да ОДТ у Бару испита пријетњу ДПС-а.

Од тужилаштва је затражио да изврши правну квалификацију учињеног кривичног дјела, и након тога против Ђукановића и Никезићеве подигне оптужни предлог у складу са законом.

Служба за информисање ДПС-а Бара спорну пријетећу поруку упутила је прије три дана реагујући  на текст уредништва портала којим је критикована предсједница барске филијале Ђукановићеве странке Бранка Никезић.

7 КОМЕНТАРИ

  1. 6
    0

    Ulazimo u finis, vidi se nervoza , zivci pocinju da pucaju , padaju prijetnje ,adrenalin i na kraju misi prvi pocinju da napustaju brod , siptomatika je uvijek ista a insajderi , na njih ne smijem ni da pomislim ili ce biti ,, uklonjeni ,, kao i uvijek , na kraju je strah i kod onih sto ga stvaraju i onih na koga je uperen . pih …

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here