Насловна Политика Кремљ Београду: Знамо да вас жестоко притискају

Кремљ Београду: Знамо да вас жестоко притискају

1
ПОДИЈЕЛИ

Председавајући руске Думе каже да је Москва свесна „великог притиска“ који Вашингтон и Брисел врше над званичним Београдом, преноси Тас.

Сергеј Наришкин је рекао и да Русија цени то што се Србија није придружила санкцијама усмереним против Русије и истакао да је таква одлука „у интересу Србије и њених грађана“.

„За нас је продубљивање широке сарадње са српским партнерима веома важно и веома ценимо принципијелан став Београда око анти-руских санкција које намеће ЕУ„, рекао је Наришкин.

Председавајући у доњем дому руског парламента је након разговора са српском колегиницом Мајом Гојковић у Москви рекао и да је Москва „свесна жестоког притиска који над Београдом врше Вашингтон и Брисел око овог питања“.

„Важно је да српско политичко вођство и народ разумеју да су такав став о европским санкцијама, односно одбијање да су предузму такви кораци, у потпуном складу са интересима и земље и њеног народа“, рекао је Наришкин.

Председница српског парламента је у Москви на Парламентарној скупштини Црноморске економске сарадње, где Србија преузима шестомесечно председавање.

Према усвојеном календару, 48. пленарна седница Генералне скупштине ПС ЦЕС биће одржана од 29. новембра до 1. децембра у Београду.

Председавање ПС ЦЕС траје шест месеци и преноси се са једне земље на другу по абецедном реду, а чланови Скупштине су представници парламената Албаније, Јерменије, Азербејџана, Бугарске, Грузије, Грчке, Молдавије, Румуније, Русије, Србије, Турске и Украјине.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here