Насловна Издвојено Ивана лако у финале!

Ивана лако у финале!

1
ПОДИЈЕЛИ

Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић стигла је у Лондон са јасним циљем да на првенству свијета освоји прву златну медаљу. У квалификацијама скока у даљ, које су на програму биле вечерас од 20:10 сати, она је изборила пласман у финале!

Српкиња је скочила 6,62 у првој серији, а потом одустала од наредне две због велике кише и свега 12 степени у престоници Велике Британије.

Шпановићева је скочила осам центиметара мање од норме која је због ових лоших услова спуштена са 6,90 на 6,70м, али јој је и то било довољно за финале.

Српкиња је заузела четврто место у квалификацијама, а испред ње су биле Британка Лорен Јуџин са 6,63м, олимпијска шампионка Американка Тијана Бартолета са 6,64, такође из прве серије и без другог скока, те Рускиња Дарија Клишина са 6,66 у другој серији.

„Најважније је да је Ивана здрава, повреде смо успјели да санирамо и дошли смо у Лондон припремљени за скокове преко седам метара. Не оптерећујемо се ривалкама, идемо максимално концентрисани прво на сутрашње квалификације гјде нам је циљ да се норма за финале обезбеди у првој серији“, изјавио је тренер Горан Обрадовић.

Финале је на програму у петак, прекосјутра, такође од 20.10.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here