Насловна Насловна Краповић: Не дозволите г. Џаковићу да наши грађани, природа и имовина буду...

Краповић: Не дозволите г. Џаковићу да наши грађани, природа и имовина буду Ваши таоци

11
ПОДИЈЕЛИ

Предсједник Општине Будва Драган Краповић упутио је отворено писмо независном посланику у будванском парламенту Стевану Џаковићу, пренијеле су „Вијести“. Он је напоменуо да се од самог почетка дјеловања нове власти у Будви Џаковић није држао договореног те да је тиме, одмах на почетку, нову власт учинио рањивом и отворио врата и „конструктивној опозицији“ и ОКГ-у да „роваре, успоравају и опструирају вршење власти и доношење одлука које ће разобличити и зауставити дјеловање ОКГ-а у Будви. Краповић наводи да они то раде искључиво у дослуху са ДПС-ом, заступајући појединачне интересе, и инсинуирају Џаковићу како да се понаша и дјелује. „Не дозволите господине Џаковићу да наши грађани, дјеца, спортисти, наша природа и наша имовина буду Ваши таоци,“ поручио је посланику будванског парламента Драган Краповић.

„Одборниче Џаковићу, с обзиром на то да сте јавно изразили своје ‘ставове’ и тражили да се одредимо у односу на исте, пробаћу да посложим ствари и ситуацију у Општини Будва, и понудим потенцијално рјешење. На почетку, желим да се осврнем на оно што сте рекли у својим јавним наступима у последње вријеме, закључно са јучерашњим даном. Ако било гдје у свом реаговању не изнесем истину и само истину, молим да ме одмах јавно демантујете. Изабрани сте са затворене, партијске листе ДФ-а, то значи да сте пристали да Вас кандидују партије на, подвлачим, ‘затвореној листи’. У току преговора о власти у Будви ниједном ријечију нијесте поменули ‘отворене листе’ или било какав ангажман осталих чинилаца власти у Будви у смислу покретања измјена Закона или било којег другог потеза политичких субјеката који партиципирају у власти,“ казао је Краповић у отвореном писму и потцртао:

„Када смо заједно конципирали коалициони Споразум, који сте потписали, ни ту нијесте ништа имали да додате. Значи, услове које данас помињете тада нијесте хтјели да унесете у Споразум.“

Од самог почетка нашег дјеловања нисте се држали договореног

„Након формирања скупштинске већине тражили сте да та иста већина изгласа Иницијативу за оцјену уставности Закона о избору посланика и одборника, што сам ја као формални предлагач одмах кандидовао на првој следећој сједници и иста је усвојена гласовима свих у коалицији.

Од самог почетка нашег дјеловања нијесте се држали договореног. На примјер, и поред потписаног Споразума и наравно договора свих, без било какве комуникације са коалиционим партнерима, нијесте гласали за избор предсједника СО! То сте урадили иако су сви у коалицији подржали све што сте кандидовали, и тиме сте одмах на почетку власт учинили рањивом и отворили врата и „конструктивној опозицији“ и ОКГ-у да роваре, успоравају и опструирају вршење власти и доношење одлука које ће разобличити и зауставити дјеловање ОКГ-а у Будви,“ навео је Краповић и додао:

„Услови које сте накнадно поставили су дијелом у коалиционом Споразуму који смо потписали и користим прилику да Вас и јавност обавјестим да су у највећем дијелу испуњени. Систематизације су усвојене и расписани су конкурси, те именовани руководиоци у складу са истима. Један мањи број људи је запослен на привременој основи јер смо на неким позицијама затекли политички запослене извршиоце који нијесу имали ни воље ни капацитета да раде оно за шта су плаћени, већ управо супротно, да опстуирају. Што се тиче транспарентности рада, сваки документ, сваку одлуку, рјешење и уговор који желите да добијете само треба да упутите захтјев и одмах добијате исти. Сви који су било који документ тражили од Општине Будва од кад сам ја на њеном челу су одмах тражено добили, ако документе имамо.“

Управа не крије ништа

„Дакле, ова управа не крије апсолутно ништа, што год желите да видите или објавите само треба да затражите, онако како је процедурама предвиђено.

Што се тиче трећег услова, тражити у овом тренутку са нивоа локалне власти у Будви, да опозиција прекине бојкот Парламента, уђе у Скупштину Црне Горе, предложи и изгласа Закон за који треба 2/3 већина и који се без ДПС-а не може изгласати је исто као и рећи да нећете доћи на сједницу, ако у Будви у августу не падне снијег. Таквим поступањем бацате велику сумњу на себе,“ напоменуо је предсједник будванске општине.

Он се осврнуо и на оптужбе које је Џаковић јуче упутио будванској владајућој коалицији.

„Сматрам да су оне продукт Ваше жеље да вратите „мило за драго“ и да немају утемељење у чињеницама. Поред помињања неких већ прежваканих прича ‘Дневних новина’ поменули сте и да је Смоквица усвојена на предлог Демократа. То наравно није истина, јер је нијесу Демократе предложиле већ предсједник Општине који је формални предлагач одлука према СО Будва.

Надаље, сви присутни одборници, укључујући и Вас су гласали за усвајање Плана за Смоквицу. Такође, помињање адвокатице Ђукановић и покушај представљања Смоквице као ‘њиховог пројекта и довођења у везу са нама нијесте баш логички поставили како треба поштовани одборниче Џаковићу. Опште је познато да су господа инвеститори купили 13 милиона евра вриједну земљу од Општине и 12 милиона евра од приватних власника још далеке 2006-те године, а да тек у 2017-тој реализација пројекта почиње, дакле 11 година касније. Мислим да је нелогично, просто невјероватно да су Ђукановићи иза тог пројекта и да кроз 11 година и неколико влада на чијем је челу био управо Мило Ђукановић нису хтјели да сами себи заврше тај пројекат, поготово ако знамо да је управо у Министарству туризма и одрживог развоја Смоквица и била заустављена. По Вашем, испада да је Мило Ђукановић чекао да не буде у Влади Црне Горе лично и да опозиција дође на власт у Будви, па да онда себи заврши тај посао. Морам рећи да је то јако нелогична конструкција, практично невјероватна,“ наводи Краповић.

Лука Будва противно закону издавана у закуп

Он је демантовао и оптужбе везане за Луку Будва, и нагласио да се нова власт свим силама бори да осујети намјере Владе да приватизују и практично поклоне Луку Будва, а да „грађани Будве у наредним годинама постану таоци једног мегаломанског и неодрживог пројекта“.

„Такође, од самог почетка Лука Будва је противно закону издавана у закуп, а то је случај и сада, тако да ћемо се и тиме бавити. Коначно, господине Џаковићу, пошто кажете да не смијемо заказати сједницу око Луке Будва, нудим Вам да Ви сами напишете документ, а ја ћу га предложити Скупштини као допуну Дневног реда или на потпуно новој сједници и гарантујем да ћемо гласати оно што Ви предложите,“ наводи Краповић у отвореном писму и додао:

„Шта год да је из надлежности локалне самоуправе, а на бази коалиционог споразума и интереса грађана, предложите и одмах ћемо заказати сједницу и изгласати исто, јер ми немамо обавезе господине Џаковићу према било коме осим према грађанима. Изволите, предложите одлуке око Луке Будва, Милочерског парка па да видимо ко ради за чије интересе.

Господине Џаковићу, ‘конструктивни опозиционари’ и опскурни ликови са друштвених мрежа којима сте се окружили и који Вас инструирају да се понашате и дјелујете онако како то сада радите, раде искључиво у дослуху са ДПС-ом и заступају појединачне интересе. То потврђују и данашња френетична саопштења у којима траже моју оставку. Нема потребе за било каквим емисијама и суочавањима, предложите одлуке и дођите на сједницу па ћемо се тамо суочити и изнијети своје аргументе пред грађанима и пред очима јавности.

Не дозволите господине Џаковићу да наши грађани, дјеца, спортисти, наша природа и наша имовина буду Ваши таоци. Што се нас тиче, једно је сигурно, нико нас неће уцјењивати и сваку игранку ћемо одлучно разобличити. Господине Џаковићу, мислим да поштеније од овога не може и ако ову понуду одбијете, ствари су потпуно јасне.“

11 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Jednom komunista uvjek komunista,Cuj ti Krapovicu,pa nije Dzakovic citava Budav,niti je na izborima dobio toliko glasova da ga se treba tako predstavljati kao cudoviste,a nije bio ni neki vazni faktor u novoj vlasti samo jedan obicni odbornik,i nista vise,Zasto je odlucio tako da vam ne da podrsku to je njegova licna stvar,ako Bura budi Budvu Jugo je uspavljuje,to bi trebali znati,i prestanite vise bacnjem drvlja i kamenja na Dzakovica .
  Ovo je smijesno i diletanski sto radite,prosla su ta vremena kada se neko obrati medijima i stvari su zavrsene,bilo bi bolje da pogledate sta ste radili i kako,jer izbora ce sigurno biti i to cesce,idu ruzna vremna za koja se treba pripremiti,ako ste casni i posteni i tako radili neka to glasaci odluce,nijeste dugo radili ali se vidjelo sta i kako radite i.od bure nema tu ni maestrala a od znaja i inovacijai prekoreta tesko da se sto i vidi.
  Ako vam je savjest mirna i ako ste sve radili po propisu kaklav sad galam na jednog beznacajnog Dzakovica,valjda to narod u Budvi zna,a ko vjeruje Dzakovicu a ne Vama to je vas neuspjeh obrnuto njegov,ali to necet nikako dokazati ovim nacinom kao ovih dana.
  Etiketiranjem i prozivkom samo dajete Dzakovicz za pravo,pa on je samo jedan i to bez neke podrske kako vi kazet,price da ce On Dzakovic u skupstinu neto pokrenuti je glupost,bjezite od slabosti koje ste pokazali,ne kaze niko da je sve bilo lose ,ali dosta je bilo nepotizma kao i svugdje u Crnoj,tako se kod naroda ne sticu poeni.Ljudi se drze za rijeci a izgleda da vama to nije bas najaca strana!

 2. 0
  0

  Џаковић душа продана, вазда ли ДПС ишчачка себи једног оваквог. Не знам како има образа ни да их гледа у очи, можда зато не долази. А новој власти мало времена да се остави, дали смо „шансу“ ДПС-у три деценије а сада смо нестрпљиви са овима. Битка је за Будву, битка не против Џаковића већ против тајкуна којима правни систем пријети да их лиши њихових криминалних зарада.

 3. 0
  0

  Samo da ovo mudro odradi vladajuća koalicija i ne dopusti da DPS opet preuzme vlast. Jer se više izdržati ne može. Ostasmo taoci u rođenoj zemlji

 4. 0
  0

  Овај Џаковић, нови Драго Ђуровић, је дојучерашњи фронтовац из усташког ПЗП. Српским гласовима је добио мандат а користи га у корист удбе. Схватате ли сад Срби зашто смо вас ми умнији едуковали да не гласате за Медов ДФ? Од сад сви за Демократе, ни гласа Медовим сепаратистијма.

  • 0
   0

   Za Demokrate? A, ti to Sekula savjetuješ Srbe da glasaju onog ko ne smije ni da kaže da je Srbin i kojim jezikom govori. Koji je za NATO…a, Sekula, Sekula, stara narodnjačka tranjo!

 5. 0
  0

  ? Од сад сви за Демократе, ни гласа Медовим сепаратистијма.

  Одговори
  Ma daj stvarno,nijesam zano da si i ti Gej?Dobro sad mi je nekako milije Sekula.

 6. 0
  0

  мало подршке за владајућу коалицију, не могу се од ђавола одбранити, са сваке стране је притиска. А издајника не фали, посебно не нашем народу. На чело им не пише ниједном, иначе бисмо се давно чували од њих. Подршка Краповићу!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here