Насловна Мозаик Краљево: Спремни за тениски спектакл

Краљево: Спремни за тениски спектакл

0
ПОДИЈЕЛИ

Тениски окршај Србије и Хрватске у Дејвис купу осим спортског, за Краљево има и велики економски значај, јер се очекују хиљаде гостију.

580353_kraljevo-01--priprema-podloge--foto-n.-bozovic_f

Нова Хала спортова у Краљеву наредног викенда угостиће најбоље тенисере Србије и Хрватске. Већ сада руке трљају хотелијери, угоститељи, трговци. Хотелски смештаји су већ попуњени, а гости се усмеравају у Врњачку Бању. Не само што ће представљати највећи спектакл у овом дијелу Србије, већ ће и Новак Ђоковић први пут одиграти званичан меч у Србији ван Београда.

Краљевчани ће већ од данас, када почну да пристижу играчи, стручни тимови, судије, па до краја недјеље бити у центру медијске пажње Србије. Претпоставља се да ће од 3.500 гледалаца, сигурно двије трећине ноћити тог викенда у Краљеву.

– Не само што ће нам хотел бити пун недјељу дана и што ће то бити добра реклама, већ ће то бити и добра финансијска ињекција за нас – у хотелу “Турист” у Краљеву.
Али, да би све било како треба, сам град Краљево мора да се одлично организује.

Осим беспријекорне безбједности и мобилизације свих градских служби и инспекција и сами угоститељи морају осмислити како да привуку госте.

  • Скоро 10.000 флајера смо већ подијелили у хотелима, ресторанима, продавницама и таксистима. Инспекције обилазе све угоститељске објекте, како би контролисали да не дође до повећања цијена услуга. У ресторанима се контролишу исправност хране и хигијенски услови, а цјеновници морају бити написани ћирилицом, латиницом и на енглеском. Болница у Краљеву је ради приправности одвојила десет одсто капацитета.

580360_kraljevo-03--dani-tenisa-u-kraljevu--foto-n.-bozovic_f

Отворена је интернет страница „Дани тениса“. Цијело Краљево смо припремили за овај историјски догађај – каже за “Блиц” Небојша Симовић, начелник Рашког округа и предсједник организационог одбора „Дани тениса“.

Сам град никада није био чистији. Комунални полицајци и инспектори први су почели да контролишу како је уређен град. Стабла и бандере у центру града већ су очишћена од умрлица и огласа.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here