Насловна Поглед Краљ Никола: Слатке су жртве које се подносе за правду

Краљ Никола: Слатке су жртве које се подносе за правду

6
ПОДИЈЕЛИ

Понос српског племена није допустио да се иде даље у попуштању. Слатке су жртве које се подносе за правду и независност народну.У име Божје, а уз помоћ наше вјековне заштитнице моћне Русије и симпатије цивилизованих народа, наш ће Српски Народ и из овога великог наметнутог му искушења победнички изаћи и обезбедити своју сјајну будућност. Моји Црногорци већ су спремни на граници, да гину у одбрани наше независности. Живио, мој мили унуче, на радост твојега драгога оца и моју! Живела храбра српска војска! Живјело наше мило Српство!

Твој дјед Никола.

Порука престолонаследнику Србије о војној готовности Црногораца да се ставе у њену одбрану.

(Глас Црногорца, Цетиње, 15.VII 1914,.бр.37.)

6 КОМЕНТАРИ

  • 0
   0

   Добро, знамо, одморите мало са бечићем, оставите нешто за после, истрошиће те се. Мали дф ботићи. Дај се мало понашајте.

 1. 0
  0

  Чиме је стара његушка олош заслужила да се му свако мало понављају текстови и пјесме? Осим тога што је под старост постао издајник, конвертит и антисрбин, служио је као предмет спрдње од Стамбола до Амстердама. Највећи дебил из лозе Петровића, уз Зека Манитог наравно.

 2. 0
  0

  Уз све мане, треба га спомињати, јер има због чега. Не треба од њега правити оно што није био, и прикривати му грешке, али га треба спомињати. Па чак и Зека манитога. Поготово му је књижевни рад мало спомињан, неправедно. Можда му је то плата што је он за своје владавине запостављао Његошево писаније.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here