Насловна Политика Ковачевић: Поша да престане да обмањује јавност око предности чланства у НАТО

Ковачевић: Поша да престане да обмањује јавност око предности чланства у НАТО

0
ПОДИЈЕЛИ

Од када је Мађарска постала НАТО „контакт“ амбасада за Црну Гору у јануару ове године, мађарски амбасадор Кристијан Поша је почео да се понаша у стилу империјалног господара. На непримјерен и непрофесионалан начин, Поша се мијеша у унутрашње ствари Црне Горе, износећи читав низ неутемељених и непрецизних информација о предностима чланства Црне Горе у НАТО, казао је Филип Ковачевић предсједник УО НВО Покрет за неутралност Црне Горе.

filip-lecture

„То се десило и јуче за вријеме НАТО „обуке“ за представнике државне и локалне управе одржане у Тивту коју је организовао владин Комуникациони тим за НАТО чија доказана сервилност према НАТО амбасадорима изгледа да нема граница. Док би се у свакој озбиљној држави њени званичници стидјели да им иностране дипломате говоре што морају да раде, у влади Мила Ђукановића се изгледа радују НАТО туторству јер мисле да ће им, ако буду послушни, бити опроштени енормна корупција и организовани криминал у сопственим редовима“, казао је он.

Он је још напоменуо да је изнеађен оволиким истрајавање Поше на пропагирању НАТО-а, ако имамо у виду актуелна политичка збивања у самој Мађарској.

„Наиме, у децембру 2014. године, велики заговорник уласка Црне Горе у НАТО и пријатељ Мила Ђукановића, амерички сенатор Џон Мекејн, је назвао премијера његове државе Виктора Орбана „нео-фашистичким диктатором“. Нас би занимало како се Поша односи према овој изјави свог главног парнера у промовисању НАТО-а и да ли се слаже са њом? Нама је тешко замислити кредибилне партнере који једно другог „чашћавају“ оваквим епитетима“, објаснио је Ковачевић

Осврнуо се и на  руског  предсједник Владимира Путина који је прије десетак дана посјетио главни град Мађарске Будимпешту и, како су пренијели сви свјетски медији, био „топло“ дочекан од стране мађарског премијера Орбана да би затим били постигнути и договори важни за економски развој и просперитет Мађарске.

„Питамо се да ли је Поша поздравио ову посјету или, пак, као његови амерички НАТО партнери мисли да је Путин Хитлер?“

Ковачевић још додаје да је ово довољно да се види да и сама Мађарска има проблема због свог чланства у НАТО-у, па се поставља морално питање како то да Поша може да оправдава улазак Црне Горе у савез од кога његова земља евидентно трпи велику економску и политичку штету.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here