Насловна Друштво Котор: Нови режим пјешачког саобраћаја

Котор: Нови режим пјешачког саобраћаја

0
ПОДИЈЕЛИ

Саопштење Секретаријата за предузетништво Општине Котор о новом режиму пјешачког саобраћаја преносимо у интегралу.

Нови режим пјешачког саобраћаја успостављен је почетком августа за путнике са крузера на подручју луке у Котору тако што се путници преко луже усмјеравају на главни пјешачки прелаз.

Како би се у овом дијелу града успоставио комунални ред, такси стајалиште је измјештено на дио паркинга на риви.

Обиљежавање лиценцираних таxи возила, њих 123, почиње данас и то посебним наљепницама како би надлежне инспекције и институције могле лакше да спроводе контролу обављања такси дјелатности.

Локална самоуправа разматра могућности уређења статуса и свих осталих лица чија је дјелатност везана за путнике са крузера, како би се свима омогућила једнакост у обављању дјелатности.

У циљу увођења реда, растерећивања саобаћајаних гужви и побољшавања безбједности ђака, од септембра, са почетком школске године, туристички аутобуси ће са Бенова бити преусмјерени на простор бивше Аутобоке и хотела Фјорд.

Дирекција за уређење и изградњу Котора данас ће такође расписати и тендер за набавку свјетлосне сигнализације.

Све ово представља само први корак у увођењу комуналног реда и рјешавању саобраћајних проблема у граду, чији ће се резултати видјети у наредном периоду.

Позивамо грађане да све сугестије и примједбе у функционисању новог система саобраћаја пријаве локалној самоуправи преко “Система 48”.

ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here