Насловна Политика Костић: Заштитити Србе у Македонији од албанског хегемонизма

Костић: Заштитити Србе у Македонији од албанског хегемонизма

3
ПОДИЈЕЛИ
Иван Костић

Ко још може поверовати пронатовском премијеру Македоније Зорану Заеву да ће чувати безбедност 30.000 Срба у Македонији, каже Иван Костић, посланик Двери.

Костић закључује да се сувише олако обавезао Зоран Заев да ће чувати безбедност 30.000 грађана српске националности у Македонији и тешко да му се може веровати, с обзиром на поступке које чини од када је дошао на власт.

Срби су данас у Македонији потенцијално жртвено јагње за све проблеме који се буду дешавали у македонском друштву, и постоји озбиљна бојазан да македонска власт не почне да копира моделе из Хрватаске и Црне Горе, што није био случај протеклих година док је у власти била Демократска партија Срба у Македонији, истиче Иван Костић.

Поготово ако се зна за огроман притисак албанског мафијашког лобија који контролише власт и који присиљава Заева да усвоји Тиранску платформу и Резолуцију о геноциду над Албанцима од 1912. до 1956.године, где ће опет за све бити окривљени Срби.

Такође, убрзани процес приступања Македоније НАТО пакту, тешко да може побољшати регионалну стабилност, једино ако та стабилност није условљења урушавањем суверенитета Републике Србије.

Иницијатива Македоније да се самопроглашено Косово прими у УНЕСКО, показује да се Македонија са оваквим премијером не може више сматрати пријатељем Србије и да наша власт треба да изналази нове методе и нове савезнике за заштиту Срба на Балкану, у изнова наметнутој идеји стварања „велике Албаније“, каже на крају саопштења Иван Костић, посланик српског покрета ДВЕРИ.

3 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Gledao sam sinoć neku reprizu gdje je kod ogavnog Šu(p)kovića gostovao još ogavniji nekakav mladi „drugosrbijanski“ istoričar Bešlin iz Beograda! Samo satanistička antisrpska mržnja Šukovića može pronaći takav antisrpski ološ usred Beograda! Taj mlađahni „drugosrbijanac“ je bukvalno podržao ovu albansku rezoluciju o „genocidu“ nad Albancima na Kosovu i u Makedoniji, tvrdeći da je UDBA mučila i ubijala mnoge Albance! Sve i da je to tačno, UDBA nije bila samo srpska (daleko od toga!), a potpuno se zlonamjerno izostavlja koliko je UDBA mučila i ubijala druge narode u Jugoslaviji, od Triglava do Đevđelije, ali to naravno ni Šu(p)kovića ni „drugosrbijanskog junošu“ ni najmanje nije zanimalo!

 2. 0
  0

  A sta je ovo ljudi, ima li drzave na svijetu dje ovi nijesu ugrozeni!? Da na Marsu postoji jedan Srbin, opet bi kukao o ugrozenosti! A vise jadikovki, zalopojki, presamicivanja od ovog naroda ja vidio nijesam!
  U CG hoce da budu konstitutivan narod, a CG ustavom definisana kao gradjanska drzava! Hoce da imaju prava manjinskih naroda (saradnja sa maticom i proporcionalna zastupljenost u drzavnim organima), a nece da budu manjinski narod!? Koliko kontradiktornosti da ni oni vise ne znaju ni sta hoce ni sta pricaju.
  A evo su sad i u Makedoniji navalili na njih, kao i u Hrvatskoj, BiH, Albaniji, Tunguziji…

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here