Насловна Друштво Костић: Олуја над Србима у региону не престаје већ 22 године

Костић: Олуја над Србима у региону не престаје већ 22 године

3
ПОДИЈЕЛИ
Најновија дешавања на Балкану показују да се ништа није промијенило у протекле двиjе деценије у односу бивших држава СФРЈ према припадницима српског народа, изјавио је у саопштењу Мр Иван Костић, народни посланик Српског покрета Двери.

На прослави антифашистичких удружења у Србу 27.јула поводом Дана устанка народа Хрватске, није био присутан ни један високи функционер хрватске државе. У Глини на обележавању 76. година од покоља 1200 припадника српског народа, представници српске заједнице, предвођени заступником Срба у хрватском сабору Милорадом Пуповцем, доживљавају увреде и нападе као да су државни непријатељи. Министарство за ратне ветеране финансира концерт проусташког пјевача Марка Перковића – Томпсона и на то нико из Европске Уније не реагује. Када се промоција усташке идеологије одиграва на Балкану онда се ћути, а када се дешава пред њиховом дјецом у Западној Европи онда те наступе забрањују!

За то вријеме, проамеричка премијерка Владе Србије Ана Брнабић иде у Подгорицу да на маргинама скупа НАТО земаља региона се додвори америчком потпредсједнику Мајклу Пенсу, немајући ни помисао да се сретне са представницима просрпских политичких организација, српских културних институција и Српске Православне Цркве.

Једном ријечју, Србима у региону се не пише ништа добро, док Вучић и Влада Србије копирају политички пројекат Мила Ђукановића по којем се предвиђа признање лажне државе Косово, увођење санкција Русији и на крају улазак у НАТО.

Убрзан улазак Црне Горе у НАТО, припрема за улазак Македоније у ову војну алијансу и огромни притисци на Републику Српску и Србију да се одрекну свога суверенитета, показују да се положај српског народа у блиској будућности неће поправити и да је положај наше заједнице у региону све лошији, а интереси Срба на Балкану све угроженији, налази се у саопштењу ове партије.

ПОДИЈЕЛИ

3 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Kad već spominjemo 22 godine od „Oluje“, pokušavam napraviti paralelu. Rođen sam 22 godine nakon Drugog svjetskog rata, iako sam u djetinjstvu imao osjećaj da je od njega prošlo makar 100 godina jer su se i Njemci i Talijani slobodno „brčkali“ po našim plažama. Nasuprot tome, kada gledate današnji „region“, kako ružno, bezlično i nemaštovito nazivaju prostor bivše države, čini vam se kao da je rat bio do juče ili da još uvijek traje. Postavlja se logično pitanje kome je u interesu da „fitilj“ i dalje gori?

  2. 0
    0

    Zanimljivo, vidim da je neko na ovaj moj komentar stavio „dislike“, volio bih samo da mi se argumentuje što u mojem iskazu nije tačno, budući da nikoga nisam spominjao i nisam stao ni na čiju stranu? Vjerovatno je u pitanju neki „sendvič bot“ koga plaćaju upravo oni kojima je interes da ovdje nikada ne zavlada mir!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here