Насловна Друштво „Косовски божури“ Кандићевој предали „поклоне“

„Косовски божури“ Кандићевој предали „поклоне“

1
ПОДИЈЕЛИ

Покрет „Косовски божури“ протествовао је данас испред канцеларије Фонда за хуманитарно право, а делегацију и њихове „поклоне“ – фотографије спаљених и разрушених домова, примила је оснивач Фонда Наташа Кандић.

natasa kandic

Представници покрета дошли су да би, како су образложили, подсјетили Кандићеву „да је добила орден од предсједнице такозваног Косова“.

Марко Стојковић из „Косовских божура“ рекао је да је тај орден „за њу част, а за них велико понижење“.

Треба да престане да вријеђа и омаловажава Србе са Косова и Метохије и желимо да јој поклонимо пар фотографија наших спаљених домова, огњишта, спаљених манастира, нека јој буду подсјетник на то како је зарадила тај орден. Нека га врати и нека престане са понижавањем Србије, а ако га не врати, наша порука је да јој није мјесто у Србији, већ у Албанији„, рекао је Стојковић.

Кандић се у разговору са предсетавницима Удружења сложила да је 17. марта било организовано насиље са циљем да се протјерају преостали Срби и рекла да је највише насиља било у Призрену.

Стојковић је пренио Кандићевој да „жели да јој поклони гнијев, јер је примила сраман орден“, на шта му је она одговорила да се „гнијев не поклања, него треба да се види шта је разлог гнијева, како га не би на друге преносио“.

Након тог кратког разговора делегација „Косовских божура“ је изашла из канцеларије ФХП.

Данас се навршава 11 година од косовског погрома, када је 17. и 18 марта 2004. године, у таласу насиља, протјерано 4.012 Срба, а већина се никада није вратила у своје домове.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Наташа Кандић, морална лешина, физичка наказа, Сорошева најамница,сарадница Тачија, Харадинаја и других трговаца органима отетих Срба и Црногораца са КиМ, која је по Европи и свијету лобирала за независно Косово.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here