Насловна Друштво Космет: Ухапшени исламисти који су хтјели да затрују воду за пиће

Космет: Ухапшени исламисти који су хтјели да затрују воду за пиће

0
ПОДИЈЕЛИ

У близини Грачанице јуче је ухапшено пет особа за које се сумња да су припадници Исламске државе.

protest-pristina

Према ријечима портпарола тзв, полиције Косова Бакија Кељанија, патрола је јуче послије поноћи зауставила “голф” и “пасат”, а у аутомобилима је пронађена муниција и оружје, али и материјали који указују на дјелатност Исламске државе, а сумња се да су особе повезане са том терористичком организацијом. Медији су објавили и да је реч о становницима Космета.

Портпаролка Водовода Приштина Арјета Мјеку је јуче рекла да су дјелови Приштине који се снабдевају из језера Бадовац без воде и да је повод хапшење осумњичених у близини језера.

У општини Грачаница јуче је прекинуто снабдијевање водом због сумње да су припадници исламске организације у близини Грачаничког језера намјеравали да отрују воду у језеру.

Вода у језеру Бадовац, из којег се снабдијева више од пола Приштине, није затрована и све анализе које је урадио овај Институт за јавно здравље показале су да је вода исправна. То је за агенцију Косовапрес потврдио начелник Института за јавно здравље Насер Рамадани.

Информације о намјери ухапшених за које се сумња да су повезани са терористичком организацијом Исламска држава општинско руководство Грачанице добило је из приштинског регионалног Водовода, који је објаснило да је због тога и прекинуто водоснабдијевање.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here