Насловна Друштво Космет страхује од терористичких напада

Космет страхује од терористичких напада

0
ПОДИЈЕЛИ

На северу Космета повећано је присуство припадника тзв. Косовске полиције, нарочито у мултиетничким насељима, потврђено је данас агенцији Танјуг у Косовској полицији.kosmet policija

Регионални шеф оперативе Косовске полиције Жељко Бојић изјавио је Танјугу да је присуство полицијских службеника повећано по наредби из главне Дирекције полиције у Приштини и да су полицајци распоређени у циљу превентивног деловања.

„Подигнуте су мере безбедности, вероватно због ових догађаја који су се десили у нашој околини“, рекао је Бојић, не желећи да одговора на питање да ли је то због претњи од терористичких напада.

Бојић је казао да је посебно подигнут ниво безбедности у мултиетничким зонама, дакле у Бошњачкој махали, Три солитера, Брђанима и Микронасељу у северном делу Косовске Митровице.

Он је додао да је повећан и број полицијских службеника у Сочаници у општини Звечан, јер се тамо одржава фудбалски турнир. „Где год је повећан број грађана, ту је повећан и број полицијских патрола, како мобилних тако и пешачких“.

Бојић је казао да Регионална дирекција полиције Митровица Север располаже довољним бројем полицијских службеника који су спремни да одговоре на сваки постављени задатак.

„Полицијски службеници су ангажовани у целој зони одговорности Регионалне дирекције север, дакле у полицијским станицама Северна Митровица, Зубин Поток, Лепосавић и Звечан“, закључио је Бојић.

Косовска полиција, како је раније саопштено, подигла је ниво безбедности на највиши ниво због претњи од терористичких акција од стране албанских џихадиста са базом у Сирији и Ираку.

Иначе, полиција на Косову гони преко 130 особа повезаних са учешћем у терористичким организацијама.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here