Насловна Друштво Космет не може постати чланица УН

Космет не може постати чланица УН

0
ПОДИЈЕЛИ

VULIN

Приштински лист ,,Трибуна“, позивајући се на неименоване дипломатске изворе наводи да је Приштини јасно стављено до знања да Космет наће моћи задобити чланство у УН. Немогућност учлањења Космета у УН подсјећа, како пише лист, на статус Тајвана, земље која је прогласила независност али међународно је још дио Републике Кине.

,,За Косово нема места у УН и никаквих промена већ постигнутих споразума неће бити. Да ли би неко нешто волео да мења – то је друга ствар, али оно што је договорено у Бриселу не може се мењати у Приштини, као ни у Београду“, изјавио је данас Вулин на Београдскм сајму.

Политика Београда је јасна и Београд остаје привржен Бриселском споразуму и споразумима који су постигнути прије ове владе, нагласио је Вулин.

На питање како коментарише подршку СЛС листи ,,Српска“ у другом кругу избора и да ли су могуће коалиције, Вулин је одговорио: ,,Сматрамо да је исправна државна политика била подршка највећој листи, а листа ,,Српска“ окупља Србе у свим општинама и логично је да се сви окупимо око своје заставе, владе и листе Српска“.

Такође је навео да је захвалан због те подршке, да ће умјети то да цијени, као и да се нада да ће се Срби на Космету напокон ујединити.

Сем тога Вулин је позвао Србе да изађу на други круг избора рекавши: ,,Све што представници народа буду радили радиће у ваше име и водите рачуна коме дајете поверење. То важи за Србе на северу и за Србе на југу, а надам се да после избора нећемо делити Србе на оне северно и јужно од Ибра, нити на било који други начин“.

Заједница српских општина за коју се Београд бори имаће пуну контролу над здравством, школством, економским развојем и урбанистичким планирањем у тим општинама, закључио је Вулин.

 

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here