Насловна Политика Косачов: Односи између Русије и Грчке су достигли виши ниво

Косачов: Односи између Русије и Грчке су достигли виши ниво

1
ПОДИЈЕЛИ

Телефонски разговор председника Русије Владимира Путина са премијером Грчке Алексисом Ципрасом о резултатима грчког референдума показује да су односи између две земље достигли суштински виши ниво, сматра председник Комитета Савета Федерације за међународна питања Константин Косачов.putin-cipras

„Занимљиво је да се Ципрас поново најпре обраћа Владимиру Путину. То је јединствена ситуација”, истакао ја Косачов. „То значи да су односи достигли виши ниво. Ова ситуација се, наравно, може посматрати као нова могућност за сарадњу између Русије и Грчке”, изјавио је Косачов за ТВ канал „Русија 24”.

Косачов је такође посебно истакао да се „Русија и Грчка очигледно међусобно гаје симпатију, која има историјске корене”. Обе земље негују „дубоке православне традиције и духовна начела, и у свету теже за истим циљевима и интересима”, истакао је председник међународног комитета Савета Федерације, а преноси РИА „Новости”.

„Али ми не можемо да будемо већи светац о папе и не можемо Грчкој да нудимо нека решења пре него што Грчка од нас затражи такву помоћ. Сада би био потребан политички дијалог на највишем нивоу”, закључио је Косачов.

Раније у понедељак, 6. јула, председник Русије Владимир Путин је телефоном разговарао са премијером Грчке Алексисом Ципрасом о резултатима референдума.

Истог дана је гувернер Централне банке Француске и члан Управног одбора Европске централне банке Кристијан Нојер изјавио да дуг Грчке према Европској централној банци не може бити реструктуиран, јер би то било у супротности са оснивачким споразумом о еврозони.

Већина Грка, њих 61,31%, 5. јула је рекло „не” условима страних кредитора који инсистирају на оштрим мерама штедње. Ципрас је тада предлог Европе упоредио са тероризмом.

Влада Грчке сматра да земља не може да исплати дуг од 312 милијарди евра, што је 180% бруто домаћег производа, и да не може да настави са политиком која, по њеном мишљењу, велики део становништва води у сиромаштво и оскудицу.

Преузето са портала: Руска реч

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    geopolitika,mozda i strategija,a na kraju ipak jedini izlaz za Grcku.Siriza i njeni lideri su obecavali ,a narod je glasao.Varufakis odlazi,da li misevi prvi bjeze kad brod tone ,ili Varifakis nema sto da ponudi,koliko se vidi ni Evropa ne nudi nesto nov,ili povoljnije stoo vec nije receno.
    Sta nudi Putin i Rusija tacno se ne zna jer svaka ponuda je i uslov,a Grcka ima da ponudi dugove,onaj ko ih kupi njemu pripada vlasnistvo nad zemljom,da li je Putin na to spremn,ako jeste pod kojim uslovom,jer u njegovim govrima se vise ne kaze nasi partneri sa Zapada ,nego nasi protivnici sa Zapada ,a to je itekako velika razlika.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here