Насловна Мозаик Копривица: Уредба о струји фино упакована, а суштина – пљачка грађана

Копривица: Уредба о струји фино упакована, а суштина – пљачка грађана

0
ПОДИЈЕЛИ

Осим што плаћањем ПДВ-а доминантно подносе терет финансирања државног апарата, грађани ће у наредном периоду сносити и увећане рачуне за струју, изјавио је данас мр Момо Копривица, потпредсједник Демократске Црне Горе, појаснивши да су у питању плаћања наметнута уредбом Владе Мила Ђукановића, а „привлачно упакована као подстицање производње електричне енергије из обновљивих извора“.

„Најупутније је влади ДПС-а или Комитету за пљачке и преваре да у државобранитељској атмосфери крене инвазија на кућне буџете свих грађана“, оцијенио је потпредсједник Демократске Црне Горе.

Како је казао, да су рачуни за струју и кућни буџети у надлежности клептократске власти, говори чињеница да је Влада Мила Ђукановића својом уредбом увела посебне годишње накнаде за подстицаје производњи електричне енергије из обновљивих извора, а на терет свих потрошача.

„Захваљујући томе, грађани ће плаћати гарантоване цијене које су више од берзанских и до два и по пута, а то рачуне за струју може учинити и до 7% скупљим“, наглашава Копривица, додајући да то на годишњем нивоу може бити износ раван основном имовинском порезу.

Уредбу је наметнуо Ђукановић, оцјењује Копривица, а у ред повлашћених произвођача за које се везује подстицај треба да стане и фирма са њим повезаног лица.

„То је ситуација кад онај ко обавља државни посао настоји да му син којем је сугерисао приватни посао остане чврст у увјерењу да је приватни посао уноснији од државне службе“, каже он и наглашава да је ова накнада политички мотивисана и непотистички дизајнирана, те неће допринијети слању вјеродостојних сигнала са тржишта електричне енергије.

„Ове накнаде за обновљиве изворе најбоље показују зашто је у диктатури поштеђено право на живот и рад. Допуштење каквог таквог живота и рада служи да се има шта опорезовати и оглобити, не би ли клептократски режим имао од чега да живи“, закључио је Копривица.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here