Насловна Друштво Копривица: Пут према Фочи-траса смрти

Копривица: Пут према Фочи-траса смрти

0
ПОДИЈЕЛИ

Функционер Демократске народне партије Драган Копривица јавно се обратио  министру саобраћаја Ивану Брајовићу, тражећи да поведе рачуна о путу на граничном прелазу кпрема Фоче, дионици која је однијела доста живота.

dragan koprivica

“ Oбраћам Вам се, министре Брајовићу, питањем без политичког подтекста: да ли Ви, Ваше Министарство и Влада Црне Горе, можете и даље да се тако индолентно понашате према чињеници да се десетине хиљада грађана Црне Горе сваке године превози најопаснијим путем у Европи, у дужини од тринаест километара, од граничног прелаза Шћепан Поље према Фочи. Свакако, у ДНП-у знамо да је ријеч о територији друге, сусједне државе. Али Вас питамо да ли сте, и кад, покренули билатералне разговоре са ресорним колегом из сусједне државе, оправдано забринути за сигурност суграђана и Ваше земље, који свакодневно прелазе ту етапу, по систему: „главу у торбу, па кроз иглене уши““, стоји у обраћжању Копривице.

Он је подсјетио Брајовића да је ријеч о најгорој траси пута на Балкану, и у Европи, о назови-цести, каква постоји још једино у Авганистану, Боливији и Индији.

„Та само једна трака за возила у оба смјера (!) буквално виси над ријеком Дрином, и амбисима, крајње необезбијеђена, без икаквих браника, по животе путника опасна, и с дјеловима трасе макадама, гдје аутобус успије једва да се провуче брзином од 2 км на сат. А путници гледају у одроне и провалије, многи се молећи Богу. Не треба ни помињати какве све опасности крије ноћна, притом зимска вожња, по леду и снијегу на том дијелу пута, то јест, беспућа. И сами знате каква се трагедија недавно десила на тој дионици, а нове невоље су могуће сваког дана, посебно, ноћи“, питао је Копривица.

Он је додао да је битно да јавност зна да ли је министар Брајовић макар контактирао своје колеге из друге државе како би се ријешио проблем, те уколико јесте зашто не протестује због небриге.

“ И да ли ћете преузети на себе дио одговорности у случају нових опасних догађаја на овој траси смрти према Фочи. У случају да се десе и нове невоље на овој опасној траси, при којима ће бити угрожени животи и наших држављана, ДНП ће, министре Брајовићу, сигурно прозвати Ваше Министарство, и Вас лично, и подсјетити Вас на ово наше обраћање“, поручио је Копривица Брајовићу.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here