Насловна Политика Копривица: Понуда СНП-а да са ДПС-ом формира власт у Петњици увод је...

Копривица: Понуда СНП-а да са ДПС-ом формира власт у Петњици увод је за изборе у Подгорици

14
ПОДИЈЕЛИ

dragan-koprivica1

Драган Копривица, члан политичке групације коју предводи Милан Кнежевић, рекао је да су „брод СНП-а потопили приморци“, алудирајући на предсједника те партије Срђана Милића, који је из Будве. Он је казао да се некада најјача опозициона странка „јавно изула пред својим Статутом и бирачима, за које већ одавно не хаје“, и додао је понуда СНП-a да са неком од владајућих партија формира власт у Петњици, увод за могућу коалицију са ДПС-ом након избора Подгорици, који ће се одржати на прољеће наредне године.

„У Црној Гори данас је популарно да нека странка на власти, као СДП, глуми опозициону, да би привукла бираче, правећи малу збрку на политичкој сцени.
Али је популарно и да нека опозициона странка глуми опозициону странку, као што је то СНП Црне Горе (или СНП ДПС-а), рекао је Копривица.

„То је партија, која се након душевних болова за Мојковцем наједном престројила у Петњици, и без икаквих скрупула јавно ставила ДПС-у „на извол’те“. Ништа чудно, чак и очекивано, јер се већ добро види да СНП у посљедње вријеме вјешто припомаже пројекте ДПС-а, све у циљу тзв. „виших интереса“. Тако је руководство СНП-а, нудећи се у Петњици ДПС-у, ставило партију у фазу да се не зна хоће ли се прије угасити, или ће њен врх ускочити у режимски брод за спасавање“, наводи се у саопштењу достављеном порталу ИН4С.

СНП бјеше спреман за ДПС, али ДПС не бјеше за СНП

Копривица је истакао да се СНП, по питању формирања власти у Петњици, игноришући сва конгресна документа, јавно ставила на располагање ДПС-у, пред читавом јавношћу Црне Горе.

„И то под звучним слоганом: „Спремни смо..!“. А то што је изговорио један, из уста је цијела руководства. Тако се некад најјача опозициона странка јавно изула пред својим Статутом и бирачима, за које већ одавно не хаје. У томе се и састоји прва од двије сукцесивне бруке СНП-а“, рекао је Копривица.

Он је казао да је друга „брука“ СНП-а то што је та партија понудила ДПС-у могућност формирања заједничке власти у Петњици, а ДПС је одбио.

„А друга је још већа, или бар ништа мања: СНП бјеше спреман за ДПС, али ДПС не бјеше за СНП, него га откачи спремно. И формира власт у Петњици с другом странком! А СНП-у шупаљ нос до очију. Каква брука без преседана: опозициона странка се понудила владајућој, а владајућа је шутнула. Два фијаска СНП-а, један за другим, уз брукање пред бирачима и јавношћу.
„Па људи, је ли то могуће?!“ – згрануо би се и чувени Младен Делић. А неко би додао да СНП већ одавно флертује с режимом, мимо воље то мало преосталог чланства, и затурених партијских папира, па је све и очекивано“, нагласио је Копривица.

Копривица тврди да ће СНП наставити „да се и даље нуди“ ДПС-у.

„Јер иду сљедећи градови, Подгорица посебно. Па ће и у Подгорици одјекнути СНП-ов поклич да су спремни. А притом ће вјероватно тражити да формално остану у опозиционом блоку. Да ли ће се ДПС сажалити, па их стварно негдје и узети, макар заинат СДП-у, макар у статусу посматрача у власти, видјеће се“, рекао је он.

Брод СНП-а су потопили приморци

Према његовим ријечима, битно је да врх СНП-а има снажно упориште у свом посланичком клубу, а посланички клуб у свом партијском врху. Он тврди да је ћланство СНП-а већ отишло на другу страну, као и да ће се на следећим парламентарим изборима та партија и формално угасити.

„А чланство је већ отишло на другу, ону праву страну, што је и врху СНП-а јасно, али се он с будућношћу странке ионако поздравио. Може само да глуми опозициони наступ до сљедећих парламентарних избора, кад ће се та партија и угасити, али ће њен врх дотад посвршавати неке приватне послове преко партијских послова“, нагласио је Копривица

Копривица је рекао да су „Брод СНП-а су потопили приморци“, алудирајући на предсједника те партије Срђана Милића, који је из Будве.

„Брод СНП-а су потопили приморци. И то уз паролу: „Профитери свих партија – уједините се!“. Али у потонућу те некад опозиционе партије важну улогу играју и неки њени копнени морнари-кочничари, који су својим невеслањем усидрили на дно брод СНП-а, чије се руководство јавно нуди режиму. На шта је, дакле, спала некад најјача, изворна опозициона странка. Требало је ту доста труда и рада, али се на крају и успјело. Важно је да су они: „За ДПС – спремни!“, закључио је Копривица.

14 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Опет профа, кроз своје цвиџе, мре и мотри на овој међави, ко је за кога гласао и ко ће са ким у коалицију, а он ће свуд са сваким – доживотно!

 2. 0
  0

  Oh, meni se dopada njegov novi album. Cepa čovek kao Mitar Mirić, još srčanije. Uh, žal za mladost i ostale kerefeke, na srpsko-crnogorskom jeziku!

 3. 0
  0

  Мислим да часнијег створа није улазило на врата ЦГ Скупштине нити Философског факултета од Драгана Копривице! Па причајте ви. А то што пјева. Пјева супер! И сјајан је политичар!

 4. 0
  0

  „Брод СНП-а су потопили приморци. И то уз паролу: „Профитери свих партија – уједините се!“. – Хаххахахаа! Истина! Браво Копро!

 5. 0
  0

  Коме ти можеш нешто рећи? Питам те:Јеси ли Србин и којим језиком говориш? Кад ми то одговориш, прихватам твоје аргументе. Реци ми, како ови твоји из Фронта оптужују Милоја Пуповића, да је примио лажног предсједника Филипа, а ви исти изађосте, уредно, на изборе у Мојковцу и Цетињу које расписа исти тај лажни предсједник!? Зато, нападајте ВЛАСТ, батали те се напада на СНП.

 6. 0
  0

  Трагично је да један професор факултета спада на гране на којима је овај Копривица. Кад се мало човјек присјети његове каријере, не зна се чији је био више полтрон. Писао је оде Милу и Момиру у вријеме јединственог ДПС-а, касније је био Момиров ***елизац у СНП-у, потом прелетио у Пеђин доњи дио леђа, онда у Милићев и кад је остао без мандата претрчао у ДФ. Гађење је код мене изазвало читање његовог текста у ДАН-у гдје сенилног Лекића диже у раван са Његошем. Његош је његову сорту лијепо описао: „стотину ће промјенити вјерах да учини што јој срце жуди“.

 7. 0
  0

  И да, локални избори у Подгорици неће бити „за и против ДПС-а“. То ће бити избори између Мугоше и нациста из СДП-а које крдо медиокритета и каријериста звано Демократски фронт жели довести на власт.

 8. 0
  0

  Profesore, pravo u centar, srce mi puca kada vidim šta recepcionar iz Budve i radikal Damjanović uradiše od nekada najjače opozicione partije. „Treba li pominjati SNP?! Ili samo ponoviti onu narodnu: o pokojniku sve najljepše! Sve je manje onih koji jasno prepoznaju da li nekad moćna i najjača opoziciona partija ide Damjanovićevim putem u kupleraj DPS-a ili stazom Kaluđerovića koji se ne predaje Mugošinim darovima. Milić tumara između tih polova, slaveći pobjede nad opozicijom i čekajući da DPS instalira omiljenog opozicionara na čelo stranke.“

 9. 0
  0

  Profesor ima obraz da pominje kako snp hoce da udje u skute dps-a a zaboravlja kako se njegovi iz fronta nude sdp-u na drzavnom nivou koja je programski ekstremna kontra od stavova njegovih pulena sa kojim sada druguje(Bulatovic,Knezevic,Mandic)..dobro rekose stari ,,hrani kuce da te ujede“..A da bude jos jadnije Pedjini puleni nikako da formiraju svoju partiju nego kako im odgovara cas malo ,,oni su pravi snp“ cas malo ,,bivsi snp“..onako kako su naumili da ruse snp zajedno sa pzp-om i novom radi vlastitih interesa takodje nazalost sad rade na stetu Lekica i onih koji nisu partijski obojeni unutar fronta..gdje su vucinic,jovovic,malovic pa i kalezic koja je brze bolje skrajnuta iz kruga odlucivanja unutar fronta i ostali iz gradjanskog kluba pa nema ih nigdje jer nisu na istom tonu kao druzina koju predvode Mandic, Medojevic,Danilovic,Bulatovic..

 10. 0
  0

  E moj dobri Profo! A bitno je da si se ti jadan dobro udomio u tom Penn centru, da si ranije ponosito dava ordenje dukljanikusima, I da reche da si Cgac koji „zbori“ (ne govori): cgskijem jezikom.

  Kad si se zametnuo vanka domu – medj nas Srbe? Onda kad su te osutirali iz SNPa.

  Naravno da je sve ovo TACNO sto napisa o SNPu doduse sa border line ulicarskim frzama tu I tamo, ali mene se nikako to konvertitstvo i bezcasce u politici nije svidjalo.

  Najekstremniji mrzioci svoga eks- su pobjegulje dakle ti, Pedja i Milan- vodite specijalni rat protivu SeNePe i uvek se vas nekako isturi u Front. Tanco je da je to krpez parta, koja se raspada pod Milicem i damjanovicem, ali bi vishe volio da vidim nekoga drugog iz Fronta kako vodi specijalni rat sh njima.

  A shto se buducih izbora tiche, nista dalje ni vi iz Fronta ne padate od njih, jer vi se smijeshi ista sudbina pod Lekicem ako cete se utapat u- Sdp.

  Saradanja s nacistima vas jednako tako void pravo u- politicku anonimnos i nestanak, sto je moze bit i dobo jel vishe ne bi slusali luparanja Meda- Mande.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here