Насловна Друштво Копривица: Мучно стање и протести запослених у ЗИКС-у трају a све...

Копривица: Мучно стање и протести запослених у ЗИКС-у трају a све се рјешава пужевском брзином

0
ПОДИЈЕЛИ

Као функционер ДНП-а, подсјећам да садашње оправдано незадовољство радника ЗИКС-а није од јуче и да њихови штрајкови у значајнијем обиму трају још од 2014. године, да су повезани и с отпуштањем једног броја запослених, и да се у рјешавању горућих проблема није мрднуло с мјеста, изјавио је шеф медијског центра Демократске народне партије, др Драган Копривица.

Притом, додаје Копривица, из власти нико и не хаје што ови полицајци обављају најопасније послове, везане и за сталне стресне ситуације високог степена, и уз редовне пријетње које добијају.

„А крајње флагрантна је и несолидарност у полицијским структурама, јер нико од осталих не стаје на страну обесправљених радника ЗИКС-а, а Синдикат полиције се упорно не оглашава. Ово говори у прилог чињеници да и у полицијским редовима постоје повлашћени и неповлашћени. И да ови први и не хају за друге, што је сигурно резултат притисака власти на плану разједињавања полицијских ресора у Црној Гори. Тако на дјелу имамо и подјеле у полицији, исте оне на којима овај режим још увијек опстаје, при чему су жртве обесправљени и заборављени радници ЗИКС-а, оштећени и по људском и материјалном основу. Стога се још једном треба запитати гдје је ту професионални и колегијални однос у полицији кад нема равноправности чак ни унутар таквог ресора, који мора бити примјер законитог понашања и уважавања свих колега по истим аршинима“, додаје се у саопштењу Драгана Копривице.

Углавном, сматра Копривица, мучно стање и протести запослених у ЗИКС-у трају, и све се одвија пужевском брзином, у стилу актуелног режима кад год су људска, и права на рад у питању.

„Зато, као кад је ријеч и о свим другим обесправљеним радницима у Црној Гори, треба дати пуну јавну подршку и службеницима ЗИКС-а, да остваре ни мање ни више него само оно што им по закону и припада. И то уз јасну спознају да је остварење законских права у данашњој Црној Гори, захваљујући манипулатнима у власти, најтежи и трновит пут. Али запослени у ЗИКС-у треба да одбију да их режимски апаратчици третирају, како су им недавно јасно и саопштили, као полицијске службенике другог реда“, каже шеф ДНП.

„Битно је, наглашавамо, да о основним егзистенцијалним проблемима радника ЗИКС-а чак и Синдикат полиције и полицијски службеници у другим ресорима и даље упорно ћуте. Али се овај проблем мора рјешавати, и то људским договором“, закључује се у саопштењу.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here