Насловна Политика Копривица: ДПС на Цетињу сије чоколаду а њима пелин ниче

Копривица: ДПС на Цетињу сије чоколаду а њима пелин ниче

1
ПОДИЈЕЛИ

dragan-koprivica1

,,А детаљ да ће на чоколади стајати чак црногорски грб (!), представља чисту злоупотребу државних симбола и знамења у свакодневне потрпепштине, и неукус по питању укусне чоколаде, класично претјеривање у знаку хиперродољубља и новог соцреализма“, наводи се у саопштењу Драгана Копривице, члана Политичке групације, коју предводи Милан Кнежевић.

Саопштење достављено порталу ИН4С преносимо интегрално.

Свакако да треба искрено поздравити сва улагања у Црну Гору, која обећавају просперитет и бољи стандард грађана од стране свих људи добре воље. Али најава изградње фабрике чоколаде, и то баш на сиромашном Цетињу, и то баш на пет дана прије локалних избора, чак у истој недјељи, и више је него отужна прича, провидна од стране власти, па и цинична.

То, и тако, може само овај актуелни режим, да у минут до дванаест почне изградњу фабрике, свечано угради чоколадни камен темељац, а уз то забрује сви медији. И тако се опет покаже колико ова потрошена власт мисли да су градјани Цетиња наивна дјеца за поткупљивање, која се могу задовољити чоколадом после девастирања града, које траје годинама.

Дакле, ако на Цетињу досад нијесу пливали мед и млијеко, одсад има, у знак суботњих избора, да тече чоколада улицама, а овај град постане чоколадни симбол Црне Горе.
Тако се ближе локални избори на Цетињу у духу ДПС-а, уз сладак окус чоколаде, и горак укус препознатљиве предизборне јефтине намјештаљке.

Поздрављајући све добре намјере инвеститора, не можемо прескочити и узгредно запажање режимских гласила да ће фабрика за почетак запошљавати – свих, бројем и словом, 15 радника..! Дакле, на петнаест хиљада грађана Цетиња, сваки хиљадити ће добити посао кад га добије. А кад све крене (а кренуће једног лијепог дана) у овој фабрици има да раде свих, чак, педесет и три радника.
Очито, епохални заокрет у запошљавању масовно незапослених Цетињана, града гдје се поносни градјани бране једино хумором од немаштине, па веле да је једино на Цетињу званична валута, не еуро, него цент. Наравно, све то захваљујући ДПС-у, и његовим слатким причама о фениксовском препороду Цетиња. И онда поврх свега још и чоколада. А сљедећи муштулук ДПС-а вјероватно је да за оне тамо изборе, након фабрике чоколаде, креће и фабрика жвакаћих гума. У духу прежваканих прича властодржаца.

Очигледно је ријеч о подударању чоколадног програма и слатких гласова бирача за ДПС на Цетињу, којима власт сије чоколаду, а њима од те власти пелен ниче. Само да чоколада не обрши као аутопут, и прво паковање не крене кад се и аутопут свечано отвори, па све наједно.

Фабрика чоколаде, петнаест радника, и Цетиње уочи избора. Шекспировски речено: много буке ни око шта. Или, провидно је, да не може бити провидније. Но, у сваком случају, нек је срећна чоколада свим будућим корисницима, и здраво је трошили, а Цетињанима још једна ДПС-шарена лажа. Но, Цетињани су сувише озбиљни и достојанствени да насједну на овај епохални чоколадни пројекат, па ће ДПС-у бити горко на Цетињу након резултата локалних избора, у суботу која прва дође. Цетињанима се не могу очи ничим замазивати, па ни чоколадом.

Није наодмет поменути и дио информације да су избори у суботу, а фабрика почиње производњу тек за четири дуга мјесеца. Коцкице се уклапају, него што. А све у духу лицемјереја овакве власти, која је навикла да купује људе за све и свашта. Али то јој неће проћи овога пута на Цетињу.

А детаљ да ће на чоколади стајати чак црногорски грб (!), представља чисту злоупотребу државних симбола и знамења у свакодневне потрпепштине, и неукус по питању укусне чоколаде, класично претјеривање у знаку хиперродољубља и новог соцреализма.

Нека се улаже у Црну Гору. Али немојте баш тако провидно, господо из власти, исте недјеље уз изборе, у истом граду гдје вам се највише клима и руши власт. Није фер, кад бисте ви и знали шта та ријеч значи за Црну Гору, и Цетињане. Цетиње ионако, захваљујући овом режиму, проводи горке дане, па му ни фабрика чоколаде неће много засладити свакодневни живот и проблеме.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here