Насловна Друштво Копривица: ДНП подржава оправдане протесте службеника ЗИКС-а

Копривица: ДНП подржава оправдане протесте службеника ЗИКС-а

0
ПОДИЈЕЛИ

Шеф медијског центра Демократске народне партије, Драган Копривица, огласио се поводом протеста више од стотину полицијских службеника, запослених у Заводу за извршење кривичних санкција око повећања личних доходака.

Он је казао да је овај протест оправдан и да се још једном показала неодрживост прављења подјела режима, чак и међу полицијским службеницима, гдје су по материјалном основу прескочени и заборављени једино службеници ЗИКС-а.

Они с пуним правом указују да иначе већ годинама нико из власти неће ни да чује за њихове вапаје, па с пуним правом траже и доношење акта о минимуму процеса рада, уредбу о повећању коефицијента, колективног уговора, право да се могу пензионисати, као и побољшање безбједности и заштите од сталних пријетњи. Дакле, траже само своја основна права на рад”, казао је Копривица.

Он је додао да када је постало јасно да ће обесправљени службеници ЗИКС-а истрајати на својим реалним захтјевима, испоставило се да ресорно Министарство и те како има слуха да промијени став и вокабулар. Министар Пажин је, како је рекао Копривица, наједном саопштио да је Министарство правде спремно да приступи рјешавању, како је напречац “откривено”, и законитих и оправданих захтјева запослених у ЗИКС-у, те постоји воља да се приступи реализацији конкретних рјешења.

“ДНП зато поставља оправдано питање: шта се чекало свих ових година, и да ли је упозорење службеника ЗИКС-а да су спремни, ако затреба, и на радикализацију протеста, додатно освјежило сјећање министра?” саопштава Копривица.

По његовим ријечима, службеници ЗИКС-а су морали извијестити цјелокупну јавност Црне Горе о својим вишегодишњим проблемима, указати на нехуман и неравноправан третман, да би се режим коначно присјетио да и они постоје, и имају права као и сви други.

Толико о принципијелности министра и Министарства, који су се напокон присјетили да и службенике ЗИКС-а треба уврстити међу све остале с истим обавезама, али и правима. ДНП подржава оправдане протесте службеника ЗИКС-а и очекује повољан коначан исход и остварење онога што свима по закону и припада”, закључио је Копривица.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here