Насловна Политика Копривица: Црногорски олигарси и даље братски користе Србију као приручно средство за...

Копривица: Црногорски олигарси и даље братски користе Србију као приручно средство за профитирање на западној адреси

0
ПОДИЈЕЛИ

Карактеристично је да из политичког естаблишмента Србије тек сад стижу појединачни тонови отвореног незадовољства поводом “братске” политике црногорског режима, којем је Србија била и остала најобичнија монета за поткусуривање у глобалној свјетској политици, изјавио је шеф медијског центра Демократске народне партије, Драган Копривица.

„Углавном, црногорски олигарси и даље братски користе Србију као приручно средство за профитирање на западној адреси, и то им и даље добро пролази уз прећутно аминовање Србије“, сматра Копривица.

Копривица сматра да србијански врх ваљда мора да разумије да су црногорски властодршци од Запада уцијењени, па се према Западу морају односити братски, а према браћи Србима небратски. „Ријеч је само о практичној замјени теза, због чега актуелни црногорски режим увијек и барјачи кад треба повести небратско коло против Србије, гласати против њених интереса било кад, и било гдје, у функцији већ опробаног сервилног тастер-окидача Запада.“

„Зато се шеф црногорског режима и може јавно хвалити да односи са Србијом никад нијесу били бољи. Ваљда у свјетлу тога да је званична Црна Гора чак међу првима, за примјер свим другима, признала да Косово није дио територије Србије, на опште згражавање поштеног свијета обје земље“, наводи се у саопштењу.

Али, додаје Копривица, треба рећи, да науми најниже врсте од стране монтенегринске власти, као, на примјер, покушаји признавања и вјерских светиња, манастира и простора Србије, као дијела територије Косова, ипак нијесу прошли на нивоу УНЕСЦО-а у Уједињеним нацијама. „А то је доказ да сваки безочни чин ипак не пролази, и поред свих мрачних наума, јер је иза правде и Србије својим гласом стала између осталих и Русија. Иста она Русија, за чије увођење санкција је гласала опет међу првима ко би други него режимска Црна Гора. Иста она, која је за једне изборе од те исте Русије искукала у кешу десет милиона долара да купи изборе“.

„Сваковрсна издаја братске, и по свему најближе, сусједне Србије, представља пакет аранжман, улазницу режимске Црне Горе у агресивну алијансу, која може једног дана и од наше земље направити буре барута и терен за терористичке акте, какви се данас дешавају редом у тзв. заштићеним земљама, посред Брисела, посред Лондона, Париза, Њујорка… Уз све ово, у Црној Гори, Срби су из органа власти уклоњени, а кад би у Србији били са функција отпуштени сви наши Црногорци, Србија би остала без директорског кадра. Ћирилица се прогони на сваком кораку, Митрополија црногорско-приморска је на сталном удару… Све у свему, антисрпски пакет-аранжман има све одлике отвореног непријатељства према Србији, у коју трчимо и за спашавање хиљада живота црногорских пацијената. Режимска Црна Гора засад још једино Србији не може објавити рат, али, кроз жељу да нас угура у НАТО, ни то није искључено једног дана“, наводи се у саопштењу Драгана Копривице.

„Недавни куриозитет је што је, и поред свега наведеног, актуелни црногорски режим и поводом лажног државног удара потрчао куд би другдје, него правац у Београд, да затражи алиби управо од Србије, коју је издао вазда и у свако доба. Такво лицемјерје је риједак примјер бешчашћа, “братске и добросусједске сарадње”, која има све перспективе доброг наставка толеранције Србије и монтенегринских подвала режимске Црне Горе сусједној братској земљи кад год то затреба Западу“, каже Копривица на крају.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here