Насловна Мозаик Копитовић: Све извјеснији заједнички кандидат опозиције сигнал за нове акције СДТ-а против...

Копитовић: Све извјеснији заједнички кандидат опозиције сигнал за нове акције СДТ-а против ДФ-а

3

Јуче је по налогу Специјалног државног тужилаштва, његова испостава Специјални полицијски тим на информативне разговоре позивао посланике и остале високе функционере ДФ-а на околност донација у периоду 2016. године за вријеме трајања побједничке изборне кампање најјачег опозиционог субјекта у земљи. Оно што је симптоматично јесте вријеме када долази нови напад на ДФ, у тренутку када је све извјеснији договор о заједничком кандидату на предстојећим предсједничким изборима, казао је Иван Копитовић,
члан Мреже младих Покрета за промјене.

Подсјећања ради, само неколико дана уочи локалних избора у Херцег Новом прошле године, истакнути чалнови и функционери ПзП-а су на исте околности добили позиве од Специјалног полицијског тима који је у наредних пола године спровео најопсежнију истрагу у њиховој историји, када је на стотине чланова и активиста испитано на околности рада у изборној кампањи и донација, а све то је резултирало подизањем политички инспирисане оптужнице која је и даље на провјери у Вишем суду због своје неоснованости и контрадикторности.

Што се тиче самих донација које су рађене у складу са Законом о финасирању политичких субјеката, а о чијој законитости је можда и најбољи суд дала Државна ревизорска комисија која је дала позитивно мишљење на годишњи извјештај о финансијама конституената ДФа. Двоструки аршини СДТ-а нису новина у њиховом раду јер су се увијек на удару институција система међу којима су и сами СДТ, Агенција за спречавање корупције и многе друге увијек били опозициони субјекти и функционери опозицје, доминантно из редова ДФ-а“, напоменуо је Копитовић.

Пред сваке изборе талик јуначки крене у нови лов на вјештице

Копитовић је подсјетио да Тужилаштву никад нису били сумњиви подаци из АСК-а о функционерима ДПС-а те навео само неке од њих.

„Тужилаштву никада нису сумњиви били подаци из АСК-а, гдје је Вука Голубовић, некадашњи први човјек Берана из редова ДПС-а, уплатио 550 евра на рачун странке иако су му једина примања као одборника у СО Беране у износу од 100 евра.

Хафиз Новалић, још један одборник ДПС-а из Берана уплатио је највећу донацију у износу од 1000 евра иако у његовом имовинском картону стоје подаци да су му мјесечна примања у износу од непуних 400 евра.

Донацију у износу од 650 евра на рачун ДПСа уплатио је и Војислав Дошљак, секретар ОО ДПС-а Беране, иако се само 5 година раније обратио Центру за социјални рад у Беранама како би му исплатили социјалну помоћ.

Кандидат за одборника у Улцињском парламенту, Тихомир Ракочевић уплатио је највећу донацију пред улцињске изборе у износу од 1.500 евра иако је и он у имовинском картону пријавио мјесечне приходе у износу од око 400 евра.

Такође, још један кандидат за одборника Бојан Ђаконовић дао је партији 900 евра иако и он има симболична мјесечна примања у износу од 150 евра као одборник у СО Улцињ.

Ако одемо корак назад па се вратимо на изборе у Тузима гдје је извјесни Суљо Аливодић ДПС-у донирао 1.700 евра иако и он, према имовинском картону, доста скромно живи са мјесечном накнадом у износу од 150 евра као члан Одбора директора Чистоће.

Под велом тајне остаће и она незапамћена донација ДПС-у од више стотина хиљада евра од стране неколико стотина физичких лица од прије пар година када је у једном дану у истој банци ушла енормна донација пред изборе“, подсјетио је члан Мреже младих ПзП-а и нагласио:

„Али гле чуда, поново пред изборе, онда када је опозиција на корак од договора да са заједничким нестраначким кандидатом потуче кандидата ДПС-а, јавља се талик јуначки да са својим ренџерима крене у нови лов на вјештице.

Наравно, на удару је поново најјачи опозициони субјект у земљи. Тако да се не би зачудили да на прољеће 2018. исплива оружје које је ‘Војвода Паја’ у октобру 2016. расклопио и по налогу СДТ-а бацио у језеро“.

3 КОМЕНТАРИ

 1. 13
  0

  Договорите се ви о заједничком кандидату и то је то.А ово остало кога брига за то.

 2. 2
  0

  Shto se Katnic i njegovi nalogodavci budu vishe uvaljivali u kaku, to ce im se sve vishe obijati o glavu – uskoro.

  Shto se tiche zajednichkog kandidata, bilo bi dobro da in4s pripremi malo vishe suvoparnih podataka o kandidatima koji se pominju ( Onaj bivshi ministar, koga predlaze DF i ona novinarka, koju predlazu oni drugi iz opozicije). Shta ih kvalifikuje da budu novi Predsednik? Da li su se ikad suprostavljali 27-godishnjoj diktaturi ili su bili primerni, nekritichni poslushnici? Takve zaista treba zaobici za bilo kakvu buducu funkciju. Po chemu se istichu od prosechnih osoba? Imaju li ikakvih afera za sobom?

  Shto se tiche politichkih stavova, nije u redu ako su ekstremisti u bilo kom pogledu.

  Nemoguce je naci osobu, koja se svima dopada, da bude kao takva zajednicki kandidat, da pobedi Mila (skoro 100% kandidat vlasti) ili onu Pejanovicku. Treba biti vishe razumljiv, vishe pametan, fleksibilan. Priseti se da se ovde radi o PRELAZNIM RESHENJIMA. Taj novi Predsednik treba da raspishe PRVE POSHTENE IZBORE, gde bi se jednom za svagda raskrstilo sa teshkom proshloshcu. Posle neka pobedjuju oni, koji se budu najbolje nametali VECINI naroda.

  Ako DF ne moze da se nagodi sa SDP i sl oko zajednichkog kandidata, onda treba izaci sa max 2 kandidata. Nece u tom sluchaju biti rasipanja glasova opozicije, ali bi bilo pametno da se te 2 (ili 3) frakcije opozicije sastanu pre otvaranja kampanja, da se dogovore o medjusobnom fer-pleju, da ne blate jedni druge, neka DPS to radi protiv njih, a ne oni medjusobno.

 3. 2
  0

  Unapred dogovor bi bio takodje – da u drugom krugu cela opozicija stane iza kandidata opozicije, koji udje u 2 krug. Skoro je izvesno da niko nece pobediti u prvom krugu i da ce drzavna mashinerija da izgura kandidata 27-godishnje diktature u drugi krug (t.j. nemoguce je da dva kandidata opozicije udju u drugi krug).

  Sve to recheno – daleko najbolje – ziherashko reshenje bi bilo da od samog pochetka SVE opozicione partije udruzeno-slozno stanu iza jednog vanstranachkog kandidata.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here