Насловна Политика Копилот прећутао да је био на боловању на дан несреће

Копилот прећутао да је био на боловању на дан несреће

0
ПОДИЈЕЛИ

Копилот авиона њемачке компаније „Џерманвингс“ Андреас Лубиц, за кога се сумња да је намјерно срушио авион са 150 путника и чланова посаде, био је на боловању на дан несреће, али то није пријавио послодавцима, саопштило је њемачко тужилаштво, на основу доказа које су истражитељи нашли.

Lubic

„Заплијењена су документа са медицинским подацима која указују да је он био болестан и да су му љекари преписали одговарајућу терапију“, саопштила је канцеларија тужилаштва у Диселдорфу, након што су истражитељи претресли његов стан у том граду, као и кућу његових родитеља у Монтабауру.

Чињеница да постоји потврда о његовој спријечености за рад, између осталог, која је нађена поцијепана, чак почев од дана када се несрећа догодила, поткрепљује претпоставку засновану на прелиминарном испитивању да је он сакрио од послодаваца и колега да је болестан“, наводи се у саопштењу, преноси Ројтерс.

Природа болести није прецизирана, наводи француска штампа.

Њемачка полиција је раније данас саопштила да је у претрази пронађен „значајан траг“ међу предметима који припадају њемачком копилоту Лубицу, али није прецизирала шта је то.

Авион њемачке компаније срушио се у уторак у француским Алпима док је летио на линији Барселона-Диселдорф. Нико од 144 путника и шест цланова посаде није преживио.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here