Насловна Друштво Контролисани Алан Кожар и Милан Динић: Припремали убиство Слободана Шарановића

Контролисани Алан Кожар и Милан Динић: Припремали убиство Слободана Шарановића

Према наводима оптужнице, Кожар је током 2016. године организовао криминалну организацију која је планирала извршење више кривичних дјела

0
Kožar
Алан Кожар, убијени Шарановић

Специјална тужитељка Лидија Вукчевић, данас је у Вишем суду у Подгорици на рочишту за контролу оптужнице против Алана Кожара и Милана Динића, које терете за организовање криминалне групе и ликвидацију Слободана Шарановића, саопштила да остаје при наводима тог акта и да се темељи на ваљаним доказима, објавили су домаћи медији.

Браниоци Кожара који је у бјекству и Динића који је доведен из ЗИКС-а, тражили су да се обустави поступак или да се из докумената ВДТ-а у Подгорици прибави изјава сада покојног Шарановића који је, наводно тада, пред тужитељком Мајом Јовановић казао да му ни од кога не пријети опасност, а да га тужилаштво остави на миру.

Бранилац Кожара, адвокат Зоран Пиперовић, истакао је да је као свједок саслушана Гордана Шарановић, жена покојног Слободана која је доставила упитнике која је њен супруг састављао, а на њих је одговарала мајка оптуженог Динића.

“У ВДТ-у постоји изјава у којој покојни Шарановић говори све супротно од овога што имамо у писмима – упитницима. Предлажем да суд по службеној дужности прибави тај предмет“, навео је Пиперовић.

Бранилац Динића, адвокат Дамир Лекић, казао је да се његовом брањенику ставља на терет убиство путем подстрекивања и да у оптужници стоји да је он имао намјеру да уради нешто, а касније одустао не предузимајући ниједну радњу у вези са првобитном намјером.

“Кривични поступак у односу на њега се мора обуставити”, закључио је Лекић.

Према наводима оптужнице, Кожар је током 2016. године организовао криминалну организацију која је планирала извршење више кривичних дјела.

Припадник криминалне организације постао је Динић и више непознатих особа, а сваки члан је имао унапријед одређени задатак. Кожар је, како се наводи у оптужници, појединим члановима криминалне организације предао оружје којима ће бити почињено убиство.

Он се, како се наводи, у децембру 2016. састао са Динићем и предао му пиштољ са мецима и мобилни телефон и дао упутство да убије сада покојног Шарановића. Динић је 24. децембра 2016. године тражио да се састане са Шарановићем којем је том приликом предао пиштољ и мобилни телефон са СИМ картицом. Шарановић је убијен неколико мјесеци касније у Будви испред своје зграде.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here