Насловна Политика Конституисана скупштина Херцег Новог, за сада без предсједника СО

Конституисана скупштина Херцег Новог, за сада без предсједника СО

0
ПОДИЈЕЛИ

Предсједавајући Скупштине најстарији одборник Благо Радановић уз поруку да треба заборавити личне ствари и у Скупштини водити бригу само о интересу града, обавијестио је да није било приједлога за предсједника Скупштине. Стога ће сједница бити настављена, а о термину одржавања одборници ће бити благовремено обавијештени, преноси Радио Јадран.

herceg novi 2

Након Скупштине, носилац изборне листе Удружења Избор Душан Радовић Крушо казао је новинарима да је та листа у преговорима са ДПС-ом успјела да се избори за свих својих 6 захтјева.

Они се односе на приватизацију Института Игало, Бродоградилиште, Вектра Боку, професионализацију локалне управе и државне гаранције за економски развој Новога. Приоритет ће им бити, како је рекао, заустављање продаје Института.

Упитан јесу ли се договорили о кадровским рјешењма за два кључна мјеста, предсједника Општине и предсједника Скупштине, Душан Радовић Крушо је казао да нису, али да ће сигурно бити о томе постигнут договор, „јер нећемо дозволити да Нови трпи због једне или двије функције“. Он је овим и демантовао јутрошње наводе у медијима о ротирајућим функцијама и предложеним кадровским рјешењима.

Упитан како види Херцег Нови с новом влашћу, он је одговорио „као Азурну обалу за пар година“.

Носилац листе ДПС-а Слободан Радовић Крушо, казао је да је од почетка вјеровао у коалицију са Избором, те да ће сигурно бити договорено најповољније кадровско рјешење за обје и једине двије политичке функције, предсједника општине и предсједника Скупштине.

До сада је била пракса да она листа која освоји највише мандата предложи првог човјека општине, па се Слободан Радовић Крушо нада да ће тако бити и овога пута.

Упитан шта значи професионализација локалне управе и хоће ли начелници Секретаријата бити бирани конкурсом, он је потврдио да хоће, јер на тим мјестима морају бити најстручнији људи. Мишљења је да у општинској згради и општинским институцијама има и вишак запослених којима не треба дати отказ него их распоредити на друга радна мјеста.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here