Насловна Друштво Коњевић: Oбавјештајне службе прате занемарљив број грађана

Коњевић: Oбавјештајне службе прате занемарљив број грађана

0
ПОДИЈЕЛИ

Обавјештајне службе прате занемарљив број црногорских грађана због сумње да су укључени или повезани са међународним терористичким организацијама, казао је министар унутрашњих послова Рашко Коњевић. Он је тако демантовао извјестиоца Европског парламента за Црну Гору Чарлса Танока да обавјештајне службе надзиру 300 грађана због сумњи на везе са терористима.

konjevicž

“Тај податак није тачан. Не могу вам рећи о колико особа се тачно ради јер су у питању подаци који су означени степоном тајности, али су надлежни у Одбору за безбједност и у Вијећу за националну сигурност до детаља упознати са бројем црногорских грађана који су учествовали на ратиштима у Сирији и који су тренутно на ратишту. То је занемарљив број грађана”, казао је Коњевић ТВ Вијести.

Сједница Одбора за безбједност је заказана, али се неће разговарати о повезаности црногорских грађана са међународним терористичким организацијама.

Министар Коњевић, ипак, тврди да грађани не треба да брину.

“Увјек постоје ствари за бригу када су ове ствари у питању, за бригу не грађана, него надлежних служби и у овом случају АНБ-а и Управе полиције“, нагласио је Коњевић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here