Насловна Политика Коњевић: Крими инспектори не знају да раде свој посао

Коњевић: Крими инспектори не знају да раде свој посао

0
ПОДИЈЕЛИ

Министар унутрашњих послова Рашко Коњевић, казао је јуче у парламенту да је стање у Сектору криминалистичке полиције катастрофално, јер бројни службеници не знају да раде.

Rasko-Konjevic

Он је то саопштио током затворене сједнице Одбора за безбједност и одбрану, гдје се расправљало о организованом криминалу и зеленаштву.

Обраћајући се члановима тог скупштинског тијела, Коњевић је објаснио да се посљедњих година повећао број оних који су у криминалистичком одјељењу добили факултетске дипломе, али да њихово знање на папиру не кореспондира са радом на предметима и терену.

„То представља велики проблем”, пренио је Коњевићеве ријечи саговорник “Вијести”.

Министар полиције посебно је, према истом извору, апострофирао недостатак знања у Сектору за привредни криминалитет.

Поједини чланови Одбора констатовали су да су запањени тим подацима и да то представља озбиљан проблем који треба хитно рјешавати.

„Одбор сматра неопходним снажење кадровских капацитета и јачање техничког система у безбједносном сектору, као и наставак и унапређење међународне и регионалне сарадње”, пише у једном од закључака са јучерашње сједнице.

Закључили су и да “појачано дјеловање припадника организованих криминалних групација” носи са собом увећану друштвену опасност, имајући у виду чињеницу да насиље примјењују као дио стратегије дјеловања и исто спроводе у циљу застрашивања својих чланова, разрачунавања са супротстављеним групацијама или застрашивања грађана…

“Одбор од Управе полиције очекује да предузимају ефикасније активности усмјерене на спречавање и откривање кривичних дјела организованог криминала у циљу очувања стабилног безбједносног амбијента”, наводи се у једном закључку.

Помоћник директора за Управу криминалистичке полиције Милан Томић поднио је прошле недјеље оставку, након што је разорна бомба експлодирала испод аутомобила, а недалеко од вртића у Блоку В.

На његово мјесто истог дана именован је дотадашњи начелник никшићког Центра безбједности Милован Павићевић.

Томић се годинама налазио на кључној позицији Криминалистичке полиције.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here