Насловна Политика Конгрес младих ДНП: Хоћемо Црну Гору без криминала и НАТО-а (ВИДЕО)

Конгрес младих ДНП: Хоћемо Црну Гору без криминала и НАТО-а (ВИДЕО)

1
ПОДИЈЕЛИ

Хоћемо Црну Гору без криминала и корупције, а концепт војне неутралности најбољи је оквир остваривања геополитичких интереса Црне Горе, поручено са Оснивачког конгреса Клуба младих Демократске народне партије.

Предсједник Клуба младих ДНП Никола Јовановић казао је да се млади у данашњој Црној Гори налазе на маргини друштва, а за то су одговорни они који су прије 27 година као „млади и лијепи“ преузели власт, да би Црну Гору довели до саме ивице понора.

Треба да оду, јер су криминалом и корупцијом отели све и понизили Црну Гору. Циљ је да се коначно дође до промјене власти и система вриједности. Хоћемо бољу и праведну Црну Гору“, истакао је Јовановић.

mladi-dnp-02

Предсједник ДНП Милан Кнежевић казао је да велико присуство младих показује да идеје за које се залаже ДНП имају будућност.

Послије 16. октобра више ништа није исто. На једној страни имамо ДФ и поштену и непоколебљиву Црну Гору, а на другој лоповску дружину Мила Ђукановића“, истакао је Кнежевић.

Према његовим ријечима, борба са Ђукановићевим режимом трајаће до краја.

Нема повлачења и нема предаје. Борићемо се за наше идеје, јер сматрамо да су оне будућност Црне Горе“, нагласио је Кнежевић.

kongres mladih dnp

Декларација Клуба младих ДНП

На оснивачком Конгресу Клуба младих ДНП усвојена је Декларација коју преносимо у цјелини:

Полазећи од чињенице да у Црној Гори још увијек није успостављен принцип смјењивости власти као темељ демократије;

Имајући у виду да живимо у систему који је огрезао у криминалу и корупцији, изборним малверзацијама као и чињеници да због тога грађани имају низак ниво повјерења у изборни процес;

Руководећи се потреби оживотворења демократских вриједности и принципа, исказујемо потребу да живимо у амбијенту правне државе и владавине права;

Усвајамо:

ДЕКЛАРАЦИЈУ МЛАДИХ ДНП О УСПОСТАВЉАЊУ ДЕМОКРАТИЈЕ У ЦРНОЈ ГОРИ

1. Парламентарни избори одржани 16. октобра 2016. године који су протекли у изрежираној афери тзв. “државног удара“ нису исказ слободно изражене воље грађана, те власт која је успостављена након тога није легитимна ни легална. Осуђујемо сваки вид покушаја довођења у везу Демократског фронта са том афером и тражимо правну и политичку одговорност оних који су исконтруисали ту аферу.

2. Сматрамо да је стварање услова за организовање првих фер и демократских избора у Црној Гори предуслов за успостављање прве демократске власти и захтијевамо од свих политичких субјеката, посебно опзиционих, да дају свој пуни допринос у испуњењу овог услова. У том циљу захтијевамо понављање парламентарних избора у условима који ће обезбиједити слободно изјашњавање грађана.

kongres mladih dnp

3. Хоћемо Црну Гору без криминала и корупције јер су организовани криминал који је у спрези са врхом влашћу и корупција на свим нивоима, узрок пропадања црногорске привреде и бројних девијација у нашем друштву.

4. Залажемо се да се одлуке које се тичу интеграција Црне Горе у политичке, војне, економске и друге савезе доносе на референдуму као непосредном облику изјашњавања грађана.

5. Опредијељени смо да је концепт војне неутралности најбољи оквир остваривања геополитиких интереса Црне Горе и у том циљу формирање балканског савеза Б4 – војно неутралних држава: Црне Горе, Србије, Македоније и Босне и Херцеговине.

6. Чврсто смо опредијељени да нам је потребно елиминисање свих облика политичке, националне, вјерске и сваке друге дискриминације као и сузбијање свих неједнакости.

7. Снажно ћемо се залагати за права младих у Црној Гори и већем учешћу у процесима доношења одлука по свим питањима од друштвеног значаја.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here