Насловна Политика Конатар: „Приморка Бар“ доказ да је ДПС одобрио пљачку грађана

Конатар: „Приморка Бар“ доказ да је ДПС одобрио пљачку грађана

1
ПОДИЈЕЛИ

„Знају добро грађани Црне Горе како је ДПС ‘штитио’ њихове интересе у протеклих 27 година. Нажалост, то грађани најбоље виде по стању својих новчаника или по броју незапослених чланова породице и пријатеља, без обзира колико непотписаних саопштења стигло из ДПС-а. Кад год се ДПС сакривао иза државних интереса Црна Гора је губила, грађани су пљачкани, а они се богатили“, истиче у одговору на сопштење из ДПС-а потпредсједник Грађанског покрета УРА – Милош Конатар.

Конатар саопштава да је у случају „Приморка Бар“ апсолутно јасно да је Влада, на челу са Ђукановићем, одобрила пљачку грађана у износу од 4 милиона евра, а из ДПС-а још једним непотписаним саопштењем кажу да су штитили интересе Црне Горе.

„Штитили су их на исти начин као и преосталих 190 милиона палих гаранција које су платили грађани Црне Горе, а све под покровитељством Ђукановићеве и Лукшићеве владе“, истиче Конатар.

Он подсјећа да, као и сада за „Приморку Бар“, из ДПС-а су нас почетком ’90 убјеђивали да „ратом за мир“ штите интересе Црне Горе. Они су, како каже, „штитили“ интересе и за собом оставили срамоту, спаљене куће и изгубљене животе; „штитили“ су интересе и онда када су депортовали недужне људе.

„Па је дошао и чувени транзит цигарета, и ту су они ‘штитећи’ интересе грађана себе енормно обогатили. А онда су одлучили да приватизују најбоље и највредније привредне субјекте по већ уиграном сценарију – Црна Гора губи, грађани се пљачкају, а они се богате“, нагласио је потпредсједник Грађанског покрета УРА.

„Је ли потребно уопште и спомињати другог човјека ДПС-а,вашег Светозара Маровића? Сјећате ли се како је он ‘штитио’ државне интересе, док сте се усиљено смијали његовим ‘филозофским’ говорима на предизборним скуповима ДПС-а?“, стоји у Конатаревом одговору.

Он истиче да смо данас дошли до „Приморке Бар“ послије година у којима се ДПС клела у Маровића и „штитила“ државне интересе распродајом највреднијих државних ресурса, оставивши људе без посла затварањем фабрика, док се шеф Ђукановић са себи најоданијим људима енормно обогатио. И сада, како је навео, из непотписаног саопштења читамо већ познату причу: „штитили смо интересе Црне Горе“, и опет су те њихове интересе грађани платили са 4 милиона евра!

„Господо из ДПС-а, Црна Гора би данас била слободнија, праведнија и богатија само да ви нисте ‘штитили’ државне интересе. Црна Гора ће вас преживјети и врло брзо ће бити слободна, а будућим генерацијама остављамо опомену да никада више не дозволе да неко ‘штити’ грађане као што сте то ви радили прошлих 27 година“, закључује у одговору на сопштење из ДПС-а Милош Конатар.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here