Насловна Политика Конатар: Пљачкашка Влада нема начина да настави изградњу аутопута, обмањују грађане

Конатар: Пљачкашка Влада нема начина да настави изградњу аутопута, обмањују грађане

0
ПОДИЈЕЛИ

Међународни монетарни фонд (ММФ) је, нажалост, само потврдио, оно на шта је Грађански покрет УРА одавно упозоравао, да је наставак градње аутопута немогућ путем нових задуживања, казао је потпредсједник те партије Милош Конатар.

Он је истакао како је други начин финансирања изградње, путем концесија, такође немогућ због превеликог оптерећења буџета у виду великих износа субвенција које траже концесионари и да је Влада ДПС-а својом погубном политиком непрестаног задуживања практично онемогућила наставак изградње ауто-пута у наредних 20 година.

“Влада ДПС-а на челу са Ђукановићем и Марковићем је довела Црну Гору до дуга од 2,54 милијарде еура, односно 67,5 одсто БДП-а на крају 2016. године. Процјене по којима ће дуг на крају 2017. године достићи 3 милијарде еура су забрињавајуће и најбоље говоре о погубности досадашње економске политике ДПС-а и сателита”, рекао је Конатар.

Указао је да је ММФ у извјештају јасан “ризици који произилазе из великог повећања јавног дуга и потреба за екстерним финансирањем изазивају забринутост због фискалне одрживости и спољне стабилности”, што говори да је овакво стање дуга је неодрживо на дуги рок.

“Дакле, уз неопходне реформе потребан нам је и динамичан раст БДП-а. ММФ је такође спустио прогнозу раста БДП-а за 2017. на 3 одсто, док је прогноза раста за сљедећу годину 2,8 одсто. Нажалост то није довољно, уколико желимо да смањимо заостатак за земљама ЕУ морамо имати минимални раст БДП-а од 5 и више процената” истиче Конатар.

Саопштио је да су Црној Гори данас, више него икад, неопходни квалитетни, поштени и стручни људи који неће обмањивати грађане сјевера као Душко Марковић који је обећао наставак градње ауто-пута од Матешева до Андријевице, иако је знао ове податке које је изнио ММФ у свом извјештају.

“Грађани Црне Горе заслужују истину, коју неће добити ни од Ивана Брајовића који је већ давао неистините исказе у судском поступку за “аферу Рамада” да би након тога по свему судећи као министар саобраћаја у случају “петље Смоковац” оштетио државу за преко 30 милиона еура. Господо из ДПС-а и сателита доста нам је ваших обмана, неистина и лоповлука. Вријеме је да вам сви заједно кажемо: што сте крали – крали сте! Ваше вријеме је истекло!” закључио је Конатар.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here