Насловна Политика Конашенков: САД саботирају мировни процес у Сирији

Конашенков: САД саботирају мировни процес у Сирији

0
ПОДИЈЕЛИ

Министарство одбране Русије оптужило је Сједињене Државе да саботирају мировни процес у Сирији, преносе „Факти“.

„Министарство одбране упозорава да ће сва одговорност за саботирање мировног процеса у Сирији бити искључиво на америчкој страни. Прогнозирамо да ће доћи до покушаја обарања мировног споразума за јужну зону деескалације. У ту зону је – уз наклоност САД – стигло 600 бојовника који су још преотели лијекове које су две колоне возила требало да доставе становницима насеља Хаџми и Кхел. Без сметњи су стигли џиповима из зоне коју око Ат-Танфа контролише америчка војска. То је саботажа мировног процеса за коју сва одговорност лежи на Американцима,“ нагласио је портпарол руског војног врха генерал Игор Конашенков.

Он је у име Министарства одбране РФ додао:

„Предлажемо америчкој страни да објасни још једну ситуацију у којој је показала селективну сљепоћу према бојовницима који јој дјелују пред носем. Чекамо разјашњење како је кроз зону под америчком контролом код сиријског града Ат-Танфа прошло око 300 припадника Исламске државе који су потом покушали да блокирају ауто-трасу Дамаск-Деир-ез-Зор.“

Конашенков је открио да Министарство одбране РФ располаже „свјежим снимцима“ америчке базе код Ат-Танфа на којима се виде „чудни џипови и пикапови са тешким митраљезима“, наводе „Факти“.

Нагласио је да су то „џипови који су, најблаже речено, нетипични за америчку армију“ и да их Москва не објављује само због „војне етике“.

„Русија је већ упозоравала Американце да се зона око њихове базе код Ат-Танфа претвара у црну рупу из које терористи изводе своје операције,“ подсјетио је руски генерал.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here