Насловна Друштво Комунална полиција у Бару прогања само „неподобне“

Комунална полиција у Бару прогања само „неподобне“

1
ПОДИЈЕЛИ

Редакцији портала ИН4С обратили су се закупци продајних штандова из главне улице у Сутомору, који су данас уклоњени рјешењем Комуналне полиције Бар.

Демонтирани су штандови Татјане Вукославовић, Жељка Ћурчина и Санија Новаковића, који су од маја мјесеца радили на локацији преко пута сутоморске пијаце. Власници који тврде да према држави немају неизмирених обавеза, оптужили су Комуналну полицију за селективну примјену закона, јер, веле, више од 80 одсто истих или сличних продајних објеката дуж улице која води према шеталишту раде без икаквих дозвола.

„Имамо уговор о закупу локације са Которском бискупијом која је власник земљишта, радимо од краја маја, упорно смо тражили да нам Општина Бар изда и формално одобрење, а они су ћутали све вријеме, и нашли за сходно да нам сруше објекте првог августа, у јеку туристичке сезоне“ – каже огорчено Татјана Вукославовић, чији син и ћерка од 30 и 25 година нису запослени, и како истиче, посао на штанду им је био једини извор прихода. Она подвлачи да није било ваљаног разлога да им се не изда одобрење за рад „јер нису угрожавали јавни интерес“, те да је очигледно да су некоме „трн у оку“. Вукославовић додаје да су уредно измирили чак и казне изречене од пореске и тржишне инспекције од преко 1300 евра. Ништа мање огорчена је и њена кћерка Сања Вукославовић, која је данима у мајчино име „обијала прагове“ надлежних у општини како би било какав одговор добила на захтјеве да им се омогући легалан рад, будући да имају, каже, све услове, уредно измирују обавезе, плаћају порез и власници су регуларног правног субјекта.

„Ово је лице и наличје надлежних којима не сметају улични дивљи трговци, јер с њима постоје уигране шеме сарадње“ – коментарише Сања Вукославовић.

Жељко Ћурчин, 24-годишњак који је на хемодијализи, такође је тражио одобрење за рад, уредно измирио закуп, и једнако као и Вукославовићи кажњаван од стране инспекције. Његова мајка Виолета Марковић каже да јој је рад на изложбеном паноу била једина нада да ће зарадити нешто новца који јој је пријеко потребан да би помогла сину да изврши трансплатацију бубрега који чека.

„Обраћали смо се свима у Општини Бар који су позвани да о овоме одлучују,али узалуд, јер су пролаз изгледа имали само ‘одабрани'“, наводи Марковићева.

ПОДИЈЕЛИ

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    U Herceg Novom je još gora!Em nepismeni em bezobrazni i od svih zakona jedino poznaju rodbinske zakone,nova V.D šef je čudo neviđeno da mi sad fali DrPS koji je u svojoj vladavini bar imao korektnog načelnika.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here