Насловна Друштво Комплетан Општински одбор СДП Даниловград напустио партију и стао уз Брајовића

Комплетан Општински одбор СДП Даниловград напустио партију и стао уз Брајовића

1
ПОДИЈЕЛИ

Од 30. јуна када је дошло до раскола у Социјалдемократској партији, ступце у рубрици политика, у медијима пуне сопштења садашњих и бивших чланова СДП-а.

Ivan Brajovic 05

Док из редова који подржавају лидера СДП-а Ранка Кривокапића увјеравају да су јединствени и посвећени очувању СДП-а, са друге стране крило Ивана Брајовића свакодневно саопштава да се СДП расипа и да је партију напустио значајан број чланова.

Јутрос је из Медијског тима Ивана Брајовића да је Општински одбор СДП-а Даниловград донио одлуку о напуштању партије.

У саопштењу пише да је „ОО СДП Даниловград једногласно донио одлуку, уз један уздржан глас, о напуштању Социјалдемократске партије Црне Горе, и исказао је пуну спремност да узме активно учешће у новој политичкој партији, чије припреме за оснивање су у завршној фази.“

У доношењу овакве одлуке су, између осталих, учествовали многи угледни чланови партије из Даниловграда, оснивачи СДП-а: Иван Брајовић, Ранко Јововић, предсједник општинског одбора, Љубо Ђуровић, члан Главног одбора СДП-а, др Радомир Чавић, Радован Радуловић, др Драган Драгојевић, Слобо Перовић, Драган Ковачевић, Дијана Чавић, Младен Кољеншић, Илија Гргуровић, Јелисавка Јаредић, Милос Симоновић, и многи други.

„Програмско и политичко лутање, губљење тешко ствараног идентитета СДП-а, одустајање од темељних принципа партије зарад личне промоције појединаца у партији, флагрантно кршење статута и основних демократских принципа прије, а посебно на самом Конгресу, реваншистичка политика након Конгреса, довођење партије до ивице цензуса, су само неки од разлога који су мотивисали Општински одбор СДП-а Данилоград да неподијељено донесе одлуку о напуштању партије“, закључено је у саопштењу.

Подсјетимо, до раскола у Социјалдемократској партији дошло је на сједници Главног одбора 30. јуна, када је одбијена платфрома коју је поднијела група функционера и чланова ове партије која је требала, по њиховим ријечима, да очува јединство ове партије.

Струја уз Ивана Брајовића је најавила да ће до краја јула одржати оснивачку Скупштину нове партије која ће се звати Социјалдемократе Црне Горе СД.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here