Насловна Друштво Коме закон лежи у топузу, трагови му смрде ка’ Васове воде (ФОТО)

Коме закон лежи у топузу, трагови му смрде ка’ Васове воде (ФОТО)

0
ПОДИЈЕЛИ

ozonprotest3

Мјештани Берансела уз подршку Еколошког покрета „Озон“, организовали су данас протест испред Скупштине Црне Горе симболичним почетком у 11 сати и 55 минута.

Послије недавних догађаја у Беранселу, полицијске интервенције, затворских казни и других немилих сцена које су се тамо дешавале, више десетина мјештана је пред Скупштином Црне Горе, захтијевало да се ријеши њихов трогодишњи проблем и екоцид на Васовим водама.

Уз бројно присуство новинара и неколицине становника Подгорице, изостала је подршка грађана Главног града, па ни спорадични поздрави сиренама из аутомобила који су пролазили Булеваром Светог Петра Цетињског, нису могли поправити утисак.

Неколико говорника испред Скупштине, оштро су се обратили владајућим структурама, тражећи заштиту и поштовање Устава, а сва обраћања би се могла сажети у реченици коју им је упутио Јовица Лончар:

„Срам вас и стид било због тога што ћутите, док се врши терор над људима“, поручио је посланицима Јован Лончар, а потом исцијепао све позиве суда за прекршаје упућене мјештанима Берансела.

ozonprotest1

Испред кордона полицијског обезбјеђења, нашло се десетак посланика опозиционих партија, који су све вријеме слушали поруке мјештана Берансела, чиме су изразили слагање са њиховим захтјевима.

На крају, потписали су иницијативу за контролно саслушање министра здравља Миодрага Радуновића и министра одрживог развоја и туризма Бранимира Гвозденовића, како би она била увршћена на прву наредну сједницу Одбора за туризам, пољопривреду, екологију и просторно планирање.

Демонстранти су тражили и да буду саслушани предсједник општине Беране Вука Голубовић, директор беранског јавног предузећа „Комунално” Милијана Вучељић и вршилац дужности директора Агенције за заштиту животне средине Ервин Спахић.

На крају је поново апеловано и на предсједника Црне Горе Филипа Вујановића да помилује све процесуиране мјештане.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    pogledah ovaj snimak,i on jedino ima sanse kod vlasti ako se protumaci tako da ovi sa Vasovih voda namjerno truju bracu u Bijelom Polju selektivno po vjerskoj osnovi ,sjecate se trovanje Siptara gasom na istoj vjerskoj osnovi,e vjerovatno bi tada uspjeh bio zagarntovan ovako mrka kapa.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here