Насловна Издвојено Командант ВДВ-а одликовао Небојшу Јушковића

Командант ВДВ-а одликовао Небојшу Јушковића

2
ПОДИЈЕЛИ

Данас на Дан ВДВ-а, генерал пуковник Андреј А. Сердјуков главнокомандујући ВДВ-а Армије Руске Федерације одликовао је Небојшу Јушковића, медаљом команданта ВДВ-а Русије.

Овом свечаном чину присуствовала су и два претходна команданта ВДВ-а, генерал пуковник Владимир А. Шамамов – данас предсједник Комитета за одбрану Државне Думе РФ и генерал потпуковник Валериј Евтукович, својевремено први командант руског мировног контигента на КиМ. Поред војних и политичких званичника, овом чину присустовали су митрополит Арсеније – први викар патријарха московског, као и владика славонско-пакрачки Јован.

Након спроведене церемоније у цркви Светог Илије на Црвеном тргу, Јушковић је на Лобном мјесту на Црвеном тргу учествовао у свечаности на којој су биле постројене јединице ВДВ-а, а заједно са врхом ВДВ-а био је присутан на церемoнији полагања цвијећа на Споменику погинулим припадницима ВДВ-а и страдалим у трагедији нуклеарне подморнице Курск.

Ваздушно-десантне снаге Русије настале су прије Другог светског рата. ВДВ су учествовале у свим сукобима на совјетској територији, а на Западу их сматрају „песницом и мишићима“ предсједника Русије Владимира Путина.

2 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here