Насловна Насловна Командант Шесте флоте: У току битка америчких и руских подморница за Атлантик

Командант Шесте флоте: У току битка америчких и руских подморница за Атлантик

1
ПОДИЈЕЛИ

Командант америчке Шесте флоте, вице-адмирал Џејмс Фого, изјавио је да је међу руским и америчкм подморницама у току „нова битка за Атлантик”.

Фого је нагласио да се ради о почетку нове конфронтације између подводних флота две силе коју је он назвао „Четвртом битком за Атлантик”.

Опет нам упућује изазов ефикасна, искусна и технолошки напредна руска подводна флота. Руске подморнице „секу” воде Атлантика, тестирају наше одбрамбене могућности и оспоравају нашу доминацију на мору. Припремају подводно поље битака које ће им обезбедити предност у сваком будућем конфликту”, казао је он.

Адмирал Фого подвлачи да су руски ратни авиони и бродови постали знатно активнији након присаједињења Крима, а да су у обезбеђивању такозваног „војног присуства” нарочито важне „Путинове подморнице”.

Фого указује да Русија није само повећала број операција са учешћем својих подморница, него и да то уопште више не крије.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Aj da se vi vishe ocete- micati i muchit bre vec jednom..! A ne no ce sidjeti skrstenih ruka i cekat da I’m se vi blesjetska gamad nakotite na samim granicama !

    Zivio PUTIN – Car Junaka ! 🙂

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here