Насловна Друштво Командант САЈ-а смијењен због прикривања криминалаца у униформама

Командант САЈ-а смијењен због прикривања криминалаца у униформама

10
ПОДИЈЕЛИ

Министар унутрашњих послова Горан Даниловић одлучио је да смијени команданта САЈ-а Радосава Љешковића због пропуста и неадекватног поступања током протеста 24. октобра прошле године.

На одлуку Даниловића о смјени команданта САЈ-а утицала је и чињеница да је Љешковић непоступањем по закону сакрио батинаше који су неосновано и незакоито пребијали грађане на протестима ДФ-а.

Prebijanje MIja Martinovica 02

Основно државно тужилаштво ОДТ у Подгорици поднијело је суду оптужни предлог против Радосава Љешковића због кривичног дјела помоћ учиниоцу после извршеног кривичног дјела.

„У извиђајима у више предмета неспорно се доказало да су 24. октобра припадници САЈ-а непотребно и незаконито примјенили силу према одређеним грађанима који су задобили тјелесне повреде“, рекла је раније државна тужитељка у ОДТ, Данка Ивановић Ђерић

Према њеним ријечима, Љешковић је помогао припадницима САЈ-а да до данас остану неоткривени.

„Не само што их није спровео, он се сагласио са припадницима да се прикрију све чињенице у вези њиховог дјеловања у конкретном догађају“, казала је раније Ивановић Ђерић.

О свему овоме суд је обавијестио Управу полиције.

„Одмах по том сазнању, министар унутрашњих послова је одговарајућим дописом, прије два дана, указао директору Управе полиције Славку Стојановићу на обавезу поступања у складу са законом у односу на привремено удаљење са рада команданта Специјалне антитерористичке јединице“, казали су у МУП-у.

policija-protesti-podgorica-df

Зато је Стојановић Даниловићу упутио приједлог за привремено удаљење са рада команданта Специјалне антитерористичке јединице.

„На основу поменутог предлога, министар унутрашњих послова ће донијети рјешење о привременом удаљењу са рада команданта Специјалне антитерористичке јединице чим се стекну остали законски предуслови, односно након спровођења поступка предвиђеног Законом о општем управном поступку, то јесте након позивања и саслушања у својству странке у поступку у предмету привременог удаљења са рада“, казали су у МУП-у.

 

10 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  те фукаре све заједно колико их је било те ноћи по подгорици, што су терорисали народ не заслужују ни спуж…ради њих треба рехабилитовати голи оток и послати стоку тамо да туца у камен

 2. 0
  0

  e kako vas nije sram, samo što je opoziciona bagra zauzela fotelje počeli ste da se iživljavate na narodu, sram vas bili što da se suspenduje čovjek, ako mu je već napakovana optužnica zar to nije dovoljno vi ste željni krvi vi ste krvopije…ogadilise nam Montenegro!

 3. 0
  0

  zekonja…ajde malo u skokovima pa onako lagano uđu u zadnji trap ovim tvojim srbima…onda možete skupa svi zajedno opet u skokovima do srbije i ostanite tamo đavo vas ponio više cirkus nam napraviste od države

 4. 0
  0

  Mijo evo prilike da vratiš što su oni tebi uradili za male pare naći ćeš ko će mu kosti polomiti i bubrege odvaliti. ti posmatraj

 5. 0
  0

  Drogirate li se vi iz in4s? Danilović smijenio, ili na predlog Slavka Stojanovića privremeno udaljio, tj. suspendovao do okončanja krivičnog postupka?

 6. 0
  0

  И куда ће сада харамбаша хајдучке дружине батинаша зване „САЈ“? Где ће се сакрити од својих жртава? Шта ако њега сада неко од кивних грађана „спонтано“ ухвати насамо и добро га испегла? Не кажем да хоће, него ето, само питам?

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here