Насловна Политика Колико зарађује Ацо кад га исплаћује брацо

Колико зарађује Ацо кад га исплаћује брацо

0
ПОДИЈЕЛИ

Milo i Aco Djukanovic

Премијер Мило Ђукановић одовараће у сриједу у Скупштини Црне Горе на питања предстваника посланичких клубова.

Посланик ДПС-а Тарзан Милошевић питаће премијера Мила Ђукановића на премијерском сату у сриједу којом динамиком напредују припремни радови и какви су досадашњи ефекти у овој фази изградње ауто-пута.

Најзанимљивије питање премијеру припремио је независни посланик Велизар Калуђеровић. Он је питао премијера колико је новца до сада исплаћено његовом брату Ацу Ђукановићу као тужиоцу у спору против тужене државе по правоснажним пресудама Основног суда у Подгорици и Вишег суда на име накнаде штете – измакле добити настале услед неиспуњавања уговорних обавеза државе поводом купопродаје земљишта на локацији објекта МУП-а „Лименка” у Подгорици.

Колико ће износити укупна обавеза државе Црне Горе према Ацу Ђукановићу која је досуђена правоснажном и извршном пресудом Вишег суда у Подгорици од 30.априла 2015. године, рачунајући досуђени износ накнаде штете, односно измакле добити, плус затезну камату, на терет којих буџетских средстава ће та обавеза бити исплаћена и да ли ће због ове ванредне обавезе бити нужан ребаланс буџета за 2015. годину питање је које је Калуђеровић припремио премијеру.

Он је премијера питао и да ли је Влада мијењала закључак од 25.октобра 2007. године којим је дала сагласност да се земљиште на локацији „Лименке” које је било предмет купопродаје са Ацом Ђукановићем може отуђити продати и, ако јесте, када је одлучено да се одустане од продаје земљишта на тој локацији и са којом аргументацијом.

Он је премијера питао и да ли је као предсједник Владе покренуо питање персоналне одговорности оних који су одговорни што је услед раскида купопродајног уговора са Ацом Ђукановићем кривицом државе за државу наступила штета од око десет милиона еура, против којих појединаца је тај поступак покренут, када је покренут и у којој је сада фази.

Ако нијесте покретали питање конкретне одговорности, да ли то значи да сву кривицу за насталу штету по државу, а у корист Аца Ђукановића, преузимате Ви лично и да ли ћете у том случају, слиједећи логику преузете одговорности, поднијети оставку на функцију предсједника Владе Црне Горе“, питао је Калуђеровић премијера.

Посланик БС-а Алмер Калач питао је на који је начин Влада Црне Горе препознала пољопривреду као један од генератора развоја економије, могу ли црногорски пољопривредници рачунати на издашнију финансијску подршку у наредном периоду и да ли је макар дио тих средстава обезбијеђен.

Представница клуба посланика албанских партија (ФОРЦА, АА), ХГИ и ЛПЦГ Љерка Драгичевић питала је премијера да ли зна да се спроводи „тиха, али агресивна асимилација Црне Горе”.

Из СНП-а ће питање премијеру поставити Данијела Марковић, која ће га питати да ли је Влада Црне Горе закључењем уговора о давању у дугорочни закуп локалитета острво Ластавица са тврђавом Мамула са компанијом Ораском у потпуности заштитила интерес државе.

Лидера Позитивне Дарка Пајовића интересује колико је црногорских исељеника који се могу сматрати пословно успјешним у међународним оквирима инвестирало свој капитал у Црној Гори, о коликој суми се ради, колико је нових радних мјеста отворено таквим инвестицијма и у које привредне гране је тај новац уложен.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here