Насловна Политика Колегијум без једногласног става: Нијесу осудили понашање Ђукановића

Колегијум без једногласног става: Нијесу осудили понашање Ђукановића

1
ПОДИЈЕЛИ

Milo DjukanovicКолегијум предсједника парламента није јуче донио једногласну одлуку да осуди вербални сукоб премијера Мила Ђукановића са посланицима Позитивне Црне Горе.

Колегијум је јуче, разматрао захтјев посланика Позитивне, који су тражили да то тијело осуди понашање Ђукановића на последњој сједници парламента, када је, како су навели, њиховог представника, Дритана Абазовића, називао будалом и битангом и позивао га на физички обрачун.

Шеф посланичког клуба Позитивне, Младен Бојанић, казао је новинарима након сједнице Колегијума, да су њихов предлог подржали представници Демократског фронта и Социјалистичке народне партије, док су против били посланици Демократске партије социјалиста (ДПС).

„Тражили смо да се ошто осуди иступ Ђукановића када је на премијерском сату Абазовића назвао будалом и битангом и позивао га на обрачун, а за нашу странку казао да је представник медијске мафије“, рекао је Бојанић наводећи да на сједници није било представника Социјалдемократске партије.

Он је додао да ће Колегијум поново разматрати иницијативу Позитивне, када се предсједник парламента, Ранко Кривокапић, врати из званичне посјете Сједињеним Америчким Државама.

Шеф посланичког клуба ДПС-а, Милутин Симовић рекао је да је предложио да Колегијум данас разматра атмосферу у парламенту, и иступе појединих посланика у медијима и на друштвеним мрежама.

„Предлагао сам да се разговара и о атмосфери на поједним сједницама Одбора, на којима се показало да је однос међу посланицима упитан, и изјавама неких чланова парламента који су ДПС називали фашистичком сектом“, додао је Симовић.

Он сматра да су током премијерског сата посланици Позитивне на Ђукановићеве коментаре одговарали непримјерено.

„Чули смо и Ђукановићев став након тог догађаја и његово жаљење што се то десило, а саопштио сам све разлоге због којих нијесмо подржали предлог Позитивне“, рекао је Симовић.

Упитан да прокометарише оцјене да на пленарној сједници у тренутку инцидента није добро одреаговао предсједавајући Жељко Штурановић, Симовић је рекао да је Штурановић познат по својој толеранцији.

„Штурановић је више пута опомињао колеге из Позитивне али то није помагало, а Бојанић је у свом питању премијеру правио непримјерене асоцијације на рачун Ђукановића са Хоснијем Мубараком, Моамером Гадафијем и Садамом Хусеином“, навео је Симовић.

Он је навео да ће и даље инсистирати да се разговара о укупној атмосфери у парламенту, и када Колегијум поново буде разматрао захтјев Позитивне.

Шеф посланичког клуба Демократског фронта, Горан Даниловић, рекао је да тај савез најоштрије осуђује иступ Ђукановића.

„Жао ми је што се то десило Абазовићу јер својим понашањем није заслужио такву реакцију“, навео је Даниловић.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    NARODNI POSLANICI NIJESU PREDSTAVNICI NARODA , ONI SU PREDSTAVNICI PARTIJA I ONI NEMAJU SVOJE „JA“ VEĆ MORAJU DA ISPRANIM MOZGOVIMA GLASAJU PO NAREDBI PARTIJE I ZA NAJNEMORALNIJU STVAR . TAKO SE NE TREBA ČUDITI DA O OVOJ STVARI NIJESU DONIJELI JEDNOGLASNU ODLUKU I TAKO JE SVE JASNO DA „PREMIJER “ MOŽE DA URADI ŠTO GOD HOĆE I DA TO DOBIJE PODRŠKU NJEGOVE PARTIJE . DA JE ABAZOVIĆ ČAK DOBIO RECIMO BATINE DPS – SDP BI NAŠLI DA JE TO BILO OPRAVDANO . PREDSJEDAVAJUĆI SKUPŠTINOM NIJE IMAO PETLJU DA GA OPOMENE DA JE PREKRŠIO SVE NORME CIVILIZOVANOG PONAŠANJA . NAŠI POLITIČARI SU MORALNE JADI I BIJEDA .

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here