Насловна Политика Колашински СНП против ребаланса: Букилић минира Дамјановића

Колашински СНП против ребаланса: Букилић минира Дамјановића

0
ПОДИЈЕЛИ

kolasin centar Колашински СНП против ребаланса: Букилић минира Дамјановића

Члан ГО СНП и предсједник Штрајкачког одбора запослених у колашинској управи Драгољуб Букилић ургирао је код бившег колеге Алексе Бечића да двојица посланика Демократа не подрже ребаланс буџета, на основу кога би се одблокирао буџет те општине.

Такав предлог упутио је Скупштини управо Букилићев колега из СНП Александар Дамјановић како би се обезбиједило седам милиона евра, али је Одбор за економију гласовима ДПС-а и уздржаношћу Алмера Калача (БС) и Дамира Шеховића (самостални посланик) то одбио.

О томе ће се, међутим, поново гласати на пленарној сједници. Штрајкачи међутим сматрају да је владина позајмица сигурније рјешење доласка до новца, који би вратили из општинских прихода.

Да би предуприједио супротну одлуку, Букилић се обратио лидеру Демократа, док ће својој партији, како тврди, касније. У томе не види ништа спорно.

mijo bukilic Колашински СНП против ребаланса: Букилић минира Дамјановића

Због чега вам је чудно, па ако буде ребаланса, може се лако десити да га Влада не прихвати, а и ако га прихвати, то ће се пролонгирати, а ми не можемо да чекамо. У овој нашој молби нема политике, нити је било ко на нас утицао да замолимо посланике да за ребаланс не гласају“, објаснио је Букилић “Вијестима”.

Радници у локалној управи, Центру за културу и служби заштите и спасавања штрајкују већ мјесец дана тражећи плате, које не примају мјесецима. Представници колашинске власти раније су саопштили да им треба седам милиона евра да се одблокира рачун који је у блокади око пет мјесеци.

Букилић је у писму подсјетио да су посљедњу плату добили прије доласка Жељке Вуксановић (СДП) на чело Општине, те да је угрожена егзистенција њихових породица.

Актуелна власт је донијела буџет од 11.900.000 на који није добила сагласност МФ. У приходима Буџета за 2015. предвиђено је кредитно задужење од 7.000.000 на које такође Влада није дала сагласност.За разлику од актуелне власти која одговорност пребацује на Владу тражењем гаранција за кредит, ми тражимо да нам помогне код исплате зарада у виду позајмице, а све на терет сопствених прихода Општине”, каже Букилић.

Представници штрајкача су неколико пута до сада најављивали да ће покренути питање повјерења локалне власти, али се то није догодило. Власт у колашину чине коалиција ДФ, СНП и СДП.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here