Насловна Насловна Колашински случај „липа“: СДП-ов обрачун са Србима

Колашински случај „липа“: СДП-ов обрачун са Србима

12
ПОДИЈЕЛИ

„Није тачно да је комунални инспектор Ана Шћепановић „на мети“ предсједнице општине због сјече липе у центру града, већ је главни разлог за хајку на њу то што је из Србије, а то је неопростив гријех за предсједницу општине Жељку Вуксановић из СДП-а“, одговорили су нам у Колашину на питање шта је разлог проблема који је кулминирао смјеном начелника Комуналне полиције у том граду Драгољуба Мија Букилића.

željka vuksanović

Да подсјетимо, како су данас извијестили медији, Букилић је смијењен јер је одбио да уручи отказ Ани Шћепановић, по налогу предсједнице општине.

Букилићу је наложено да отпусти Шћепановићку, а као образложење му је речено да инспекторка нема положен државни испит. То је начелнику било неприхватљиво, јер много општинских службеника нема положен државни испит, а већи дио њих су заштићени као „кадрови“ блиски општинским челницима из СНП-а и СДП-а.

Потом му је речено да инспекторку казни због „сјече липе у центру града“, који је извршен по њеном налогу, али је Букилић одбио да поступи и по том образложењу, вјерујући да је за тај чин адекватно изрицање неке дисциплинске мјере, уколико се уопште испостави да има разлога за то, али никако да се због тога даје отказ.

lipa kolasin

Колашинци који су били расположени за разговор, али не и за помињање имена, кажу да је начелник поступио часно, „као човјек од интегритета“ и да је принципијелно одбио да се преко његовог положаја Жељка Вуксановић обрачунава са било ким, поготову са неким ко је крив „само зато што је из Србије“

„Ана Шћепановић важи за строгог комуналног инспектора, али никада није изашла из оквира закона. Сигурно је многима сметала, а највише предсједници општине, која није могла да се помири да неко из Србије спроводи закон по Колашину“, казали су нам Колашинци.

Као што је познато, после мајских локалних избора власт у Колашину је формирала ДФ (осам мандата), СНП (седам мандата) и СДП (три мандата), а кључно мјесто у општини је припало СДП-у, странци са најмањом подршком у граду.

Правници су нам протумачили да је Ана Шћепановић у општини засновала радни однос још 2009.године рјешењем тадашње начелнице Марте Шћепановић, а у том не постоји условљавање о завршеном државном испиту. То није био услов ни наредног начелника Миодрага Влаховића, па би једино преостало рјешење начелнику Букилића могло бити да се службеницима пружи разуман законски рок за полагање испита, ако би се то додатно успоставило као норма за обављање одређене функције.

„Жељка се показала веома вјештом“, казали су нам саговорници из Колашина и додали: „Једним метком је „упуцала два зеца“, ријешиће се Ане Шћепановић, али и Мија Букилића, који овдје слови за „тврдог Србина“, што новој предсједници општине никако није било по вољи“.

mijo bukilic

Извор из колашинске општине нам је открио да се Букилић „дебело замјерио“ Вуксановићки, јер је недавно, иако на боловању звог проблема са штитном жлијездом и болом у грудима, присуствовао протестном скупу због доласка Хашима Тачија у Подгорицу.

За сада се нико од општинских функционера из редова СНП-а и ДФ-а не изјашњава по овом питању. Медији су пренијели данас да је потпредсједник општине Ђуро Милошевић, шеф колашинских социјалиста, „изненађен смјеном Букилића“ и да „није упућен у збивања“.

Наши саговорници кажу супротно, тврдећи да је добро упућен у цио ток збивања.

По мишљењу наших саговорника из Колашина, епилог би ваљало очекивати у реаговању страначких централа из Подгорице, пошто, како кажу „СНП неће олако препустити свог функционера на милост и немилост колашинске социјал-демократије“.

12 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Nevjerovatno što se nama dešava, odradimo mobu za crnogorske ustaše i sledeće što im pada na pamet jeste da nam kidaju glave. Zbilja se čudim od kud nam ovoliko strpljenje i kada če ta usrana metla početi da radi. Da li su svjesni ti umobolni CG da ih ima samo 10% spremnih na nesojluke i da kad pukne film nastaje mrak i bolno sjećanje na komfor na račun lakovjernih Srba. Ovaj čestiti čovjek nije htio da ogriješi dušu nego se žrtvovao da bi spasio posao djevojci, ženi, možda majci. Dok imamo ovakvih ljudi, hrišćana za nas ima spasa.

 2. 0
  0

  Сложићу се са КОТОРСКИМ уз потврду да Букилића знам као и цијелу породицу која је за примјер. Никаво није изненађење што Мијо није направио непоштени потез и по цијену губитка значајних привилегија. Остаје да се види како то цијени Партија којој припадамо. Ако не реагујемо и не станемо у заштиту овога праведног човјека онда не знам што бисмо постојали.

 3. 0
  0

  Подршка Буксоне од твојих другара из СНС. Свака ти част, то смо очекивали од тебе. Ево пијемо у твоје име, истина један само сокове,

 4. 0
  0

  Уз сво дужно поштовање, али ова нагађања су чиста будалаштина, ко год је упућен у друштвена дешавања у Колашину зна да је именована службеница комуналне полиције требала давно да буде отпуштена, а то да је Вуксановићева пикирала на њу јер је из Србије, може да пије воду код оних који нијесу упућени. Овакве информације су масло и дјело највећег издајника СРПСКОГ НАРОДА У КОЛАШИНУ човијека који је преварио више од 3000 грађана Колашина 2006. године и зарад личних интереса ПРОДАО СЕ ДПС-У, а сад га боли глава јер му се фотеља измакла испод пркна па о јаду забавља пласирајући лажи.
  Вуксановићева припада СДПу, истина да је атеиста, истина да је велио црногорка али је часна, поштена жена која од кад је ушла у колашински парламент се борила против криминала, незаконитих радњи које су чинили управо они који данас покушавају да наруше углед нове коалиције, Истина је да нова власт још није дала резултате доста тога има али немојте људи да насједате на овакве глупости, питајте се ко нас је задужио преко 10 милиона еура, ко је одговоран зашто немамо радна мјеста, ко је уништио колашинску привреду….

 5. 0
  0

  Molim te pojasni malo, odaješ utisak upućenog, a samo dovodiš u sumnju iznjete stavove drugih mašući svojom saznanjima. daj te argumente.
  Уз сво дужно поштовање, али ова нагађања су чиста будалаштина, ко год је упућен у друштвена дешавања у Колашину зна да је именована службеница комуналне полиције требала давно да буде отпуштена, а то да је Вуксановићева пикирала на њу јер је из Србије, може да пије воду код оних који нијесу упућени.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here