Насловна Мозаик Који би глумац најбоље тумачио Толкина?

Који би глумац најбоље тумачио Толкина?

0
ПОДИЈЕЛИ

Benedict Cumberbatch

Много добрих глумаца већ је играло ликове које је створио Џон Роналд Руел Толкин, али након информације да се спрема филм о Толкиновом животу магазин Rolling Stone запитао се ко би најбоље на великом платну представио овог култног писца.

Како је саопштено, енглески лингвиста и по многима најбољи Толкинов познавалац Дејвид Глисон већ пише сценарио за филм, а ево можда пет најбољих кандидата за, како ствари стоје, врло захтјевну улогу у Толкиновом биографском филму, преноси Б92.

mike

Бенедикт Камбербач

Док је Толкин био узорни католик у чијим се делима недвосмислено повлачила линија између добра и зла, Камбербач је прави специјалиста за моралну двосмисленост. У целој 2103. години играо је зликовце и анти-хероје са сумњивим намерама, од „Звезданих стаза“ до „Тајни петог сталежа“ у којем глуми Џулијана Асанжа. Међутим ако се пажљиво погледају Толкинове фотографје из младости, због физичке сличности Камбербача није тешко замислити у тој улози. Све што треба да уради јесте да исправи своје коврџе.

Дејвид Тенант

Тенант је најпознатиј по својој улози десетог доктора у енглеској серији „Доктор Ху“, а у недавном гласању таблоида Мирор обожаваоци су га изабрали за најбољег тумача ове улоге у целој педесетогодишњој историји постојања серије. Његова популарност врло вероватно има везе са његовим „дивљим очима“ повременим хаотичним покретма, које би се одлично уклопиле у приказ Толкина, који иако је био прилично одсутан из јавног живота, запамћен је по повременим живописним појављивањима на предавањима на Оксфорду, када је да би што реалилстичније приказао дух времена о коме говори, долазио обучен у средњевековни оклоп.

Jeremy Renner

Џереми Ренер

Иако је Толкин проводио већину свог времена дубоко у књижевности и лингвистици, он је такође црпео инспирацију и из не баш тако веселих сећања на Први светски рат у којем је активно учествовао. Тамо је био суочен са умирањем људи око њега и обољевањем од разних болести, што би вероватно захтевало и приказ ових трауматичних искустава, па би Ренер можда могао бити добар избор, јер се у тим ситуацијама већ доказао, попут улоге у филму „Катанац за бол“.

NY Special Screening of "Kill Your Darlings"

Данијел Редклиф

Уколико творци филма траже глумца који ће играти младог Толкина, онда је врло вероватно Редклиф прави избор. Толкин је био интелигентно дете од малих ногу, у четвртој години је већ умео да чита, а за време својих тинејџерски дана он и његови рођаци су се забављали говорећи на измишљеном Њубош. Као звезда филмова о Харију Потеру, Редклиф би вероватно сасвим добро приказао Толкина као „паметњаковића и штребера“, јер је у школи на Хогвортсу „испекао занат“, пише Rolling Stone.

gandalf

Иан Мекелен

Мекелен је у Толкиновим делима већ остварио незаборавну улогу чаробњака Гандалфа, па би можда многима било чудно да га виде како излази из Хобитовог света како би постао онај ко је тај свет створио. Међутим, чак и да Мекелен и није никада обукао Гандалфов плашт, он би био идеалан кандидат да глуми Толкина: играо је и Хамлета у позоришту и Магнета у на великом платну, а могућност његове трансормације и сугестивни изрази лица су пуни живота. Баш као што је то случај и са Толкином.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here