Насловна Друштво Кога је улица довела на власт, улица ће га и маћи

Кога је улица довела на власт, улица ће га и маћи

0
ПОДИЈЕЛИ

Протести су неминовни у Црној Гори у 2015. години, и то они које ће покренути радници, каже за „Блиц Црна Гора“ посланик ДФ Јанко Вучинић.

janko_vucinic_crna_gora

Он наводи да су у овом тренутку у земљи угрожене три групе радника, бивши радници пропалих предузећа, који су данас тешки социјални случајеви у зони дубоког сиромаштва, запослени на одређено и они који примају плату из буџета. Он каже да све чешће протесте радника у Црној Гори може да обједини једино опозиција, како би дошло до промјене власти, која „ради против интереса грађана и државе”.

„Поступци власти више се не могу мирно толерисати, узимајући у обзир како грађани живе, колико износе социјална примања, какав је усвојени буџет за 2015. годину и да се троши милијарда еура за финансирање парчета аутопута. Властодршци не раде у интересу народа и на све то требало би им одговорити масовним протестима, који ће довести до њихове смјене“, рекао је Вучинић.

Он каже да они који су „улицом“ дошли на власт, требало би тако и да оду. Подсјећа да су у Црној Гори прије 25 година сви били једнаки, а да данас имамо премијера (Мила Ђукановића) који се убраја међу 20 најбогатијих политичара у свијету.

„Видимо у ком је правцу политика Демократске партије социјалиста одвела државу. Дошло је до раслојавања грађана, мали је број екстремно богатих, то је група на власти и њима блиски људи, док са друге стране имамо велики број грађана који једва преживљавају„, каже Вучинић и додаје да је „једина слободна институција која је остала у Црној Гори – улица“.

„Али режим и то ставља под контролу. Ђукановић забрањује оно последње што је остало народу, да покаже незадовољство на слободним протестима“ наводи Вучинић.

Најгоре на сјеверу

Вучинић каже да су радници са сјевера најгоре прошли кроз процес транзиције, кроз погубне приватизације. „Они су зависни од социјалне помоћи, па због страха да им не буде одузет једини извор примања, иако се ради о мизерији, нису смјели да протестују. Видјели смо како је реаговало Министарство рада и социјалног старања у Рожајама, казнили су грађане због губитка власти у том граду. Велики је притисак власти на ту сиротињу, како се они не би појавили на протестима“, рекао је Вучинић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here