Насловна Друштво Код Завале једна трака

Код Завале једна трака

0
ПОДИЈЕЛИ

Предсједник Општине Будва, Лазар Рађеновић, очекује да ће у наредних неколико сати за возила бити отворена једна трака у мјесту Завала у Будви, гдје је од поднева саобраћај у прекиду због одрона. Велики одрон је, данас око 12 сати, на дионици магистрале од градског стадиона у Будви до раскрснице на Завали потпуно зауставио саобраћај у правцу Бечића и Цетиња.

завала

Рађеновић је, током другог обиласка клизишта, новинарима рекао да је срећа да није било жртава, и да су на лицу мјеста присутни представници Министарства саобраћаја, Дирекције за саобраћај, Црна Гора пута и будванске Службе за заштиту и спашавање, са неопходном механизацијом.

Како је саопштено из будванске Општине, он је навео да се очекује да до почетка вечери за возила буде пуштена једна саобраћајна трака, уз неопходне мјере предострожности од стране саобраћајне полиције.

“Ипак крајње рјешење овог проблема услиједиће тек изградњом булевара са 4 траке који ће повезати Бечиће и Будву. Тај пројекат Општина треба да реализује у сарадњи са Дирекцијом за саобраћај”, рекао је Рађеновић.

Савјетник у Дирекцији за саобраћај Миодраг Бакрач истакао је да се такав инцидент није могао спријечити, и да ни заштитне мреже не би ублажиле одроне огромних камених стијена, које су за собом повукле велике количине земље и ситно растиње.

“Свака санација биће само привремено рјешење до изградње булевара”, рекао је Бакрач и упозорио да без пријеке потребе возачи током вечери не крећу у том правцу док се одрон сасвим не санира.

Због огромног одрона, саобраћај на путу Цетиње – Будва и у Будва – Бар је обустављен.

Како преноси Телевизија Црне Горе, у току је акција ватрогасаца који покушавају воденим топовима да руше врх брда, који пријети да се такође обруши на магистралу.

Километарска колона је била путу, али сада се савјетује возачима да се врате назад, јер је неизвјесно када ће пут бити отворен. Чека се и механизација из Подгорице, која ће минирати брдо.

До одрона је дошло око 12 часова. У одрону нема повријеђених, а екипе за ванредне ситуације су на терену.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here