Насловна Друштво Код једне бебе нашли менинигитис, двије ће морати на физикалну

Код једне бебе нашли менинигитис, двије ће морати на физикалну

0
ПОДИЈЕЛИ

Једна од четири бебе заражене у бјелопољском породилишту имала је зачетак менингитиса, а двије ће морати на физикалну терапију.

 каришик

То је утврђено на Институту за мајку и дијете у Београду, казао је синоћ  “Вијестима” Предраг Каришик, отац једне бебе.

Он тврди да ништа од поменутог није утврђено на неонатологији Иниститута за болести дјеце Клиничког центра.

“Код једне од двију беба, којима је неопходна хитна физикална терапија у Игалу због грчева у горњим екстремитетима, неопходна је контрола вида за годину дана, јер минијатурна тачка која је уочена на једном оку може да указује на одређене проблеме вида“, казао је Каришик.

Бебе које су јуче прегледане на Институту, данас би требало да стигну у Подгорици. Бебе су прегледане у Београду на захтјев родитеља, након што су надлежни у први мах то одбили.

У бјелопољском Породилишту у новембру прошле године заражено је пет беба, а једна је преминула у Клиничком центру у Подгорици.

Бивши директор болнице Томислав Јеремић, начелник гинеколошко-акушерског одјељења Звонка Пулетића и начелница неонатологије Хака Тахировић налазе се у притвору, а тужилаштво их  терети да су починили кривично дјело – тешко дјело против опште сигурности.

Родитељи су истакли да су сви љекари Института показали изузетну љубазност и стручност и да су прегледи трајали од 7 ујутро до 19 часова.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here