Насловна Насловна Коалициони партнери „опозиционе“ тројке предложили резолуцију о подршци НАТО чланству

Коалициони партнери „опозиционе“ тројке предложили резолуцију о подршци НАТО чланству

3
ПОДИЈЕЛИ

Посланици Демократске партије социјалиста, Позитивне Црне Горе, Социјалдемократа, Либералне партије и мањинских странака поднијели су Предлог резолуције о подршци учлањењу Црне Горе у НАТО и затражили ванредну сједницу парламента на којој би се расправљало о том документу.

Ове странке, заједно са Демосом, СДП и УРА, чине тзв. Владу изборног повјерења.

Предлог резолуције су, ради стављања у скупштинску процедуру, поднијели Милутин Симовић, Миодраг Вуковић, Мевлудин Нухоџић, Обрад Станишић, Предраг Секулић, Суљо Мустафић, Горан Тупоња, Дамир Шеховић, Љерка Драгичевић, Генци Ниманбегу и Андрија Поповић.

У Предлогу резолуције наводи се да је Црна Гора, током десет година од стицања независности, показала визију и истрајност у остваривању стратешких спољнополитичких приоритета – чланства у НАТО-у и Европској унији.

„Увјерени у резултате које је постигла и реформе које је спровела у циљу постизања дугорочне безбједности и стабилности, унапређења владавине права, снажења демократског и економског амбијента, још једном исказујемо чврсто опредјељење да Црна Гора постане дио европске и евроатлантске заједнице“, каже се у предлогу документа.

Чланство Црне Горе у НАТО има ширу геополитичку димензију и даље позитивне домете. Оно представља историјску одлуку не само за Црну Гору, већ и за саму Алијансу. Наши сусједи добиће још једног пријатеља у Алијанси, а НАТО искреног и поузданог промотера својих вриједности на историјски нестабилном простору Западног Балкана“, наводи се у документу.

Сличан документ усвојен је и у септембру прошле године, па се поставља оправдано питање зашто се сада то поново ради, као и да ли ће остале странке у тзв. Влади изборног повјерења подржати овај документ.

3 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Izdaja ovoga naroda se polako odvija. Dan po dan, kuvaju nas kao onu žabu da ne znamo da smo skuvani. Izbjegavaju narod. Više se pita svaki drugi narod, svaki drugi parlament, samo mi ništa.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here