Насловна Мозаик Ко ће заменити Типсаревића?

Ко ће заменити Типсаревића?

0
ПОДИЈЕЛИ

dusan lajovic

Ко ће заменити Јанка Типсаревића, питање је које се намеће после шокантне вести да други рекет Србије највероватније неће моћи да наступи у финалу Дејвис купа.

Кандидати да попуне место јесу Душан Лајовић, Илија Бозољац и Филип Крајиновић.

Бозољац ће скоро сигурно играти у дублу са Зимоњићем, тако да је мало вероватно да ће се појавити на терену и у синглу. Наравно, постоји и могућност да Ђоковић заигра и у дублу, пошто Типсаревићевом повредом суботњи меч додатно добија на значају.

Најозбиљнији кандидат јесте 23-годишњи Душан Лајовић, тренутно 117. тенисер на свету. Недавно је освојио челенџер у Сеулу, а ове сезоне освојио је још један трофеј – у јуну у италијанској Калтанисети на шљаци. Ове сезоне зарадио је 101 хијаду долара.

Лајовић је висок 183 цм, највише воли брзу подлогу, игра једноручни бекхенд, а најбољи резултат на АТП нивоу остварио је 2011. године у Санкт Петербургу, када је играо четвртфинале.

Ове сезоне Лајовић је савладао двојицу тенисера из Топ 100, али обојицу захваљујућип предајама – Јулијан Растер, 88. играч света, предао му је пре почетка меча, а Филипо Воландри (91) предао је при вођству Лајовића 6:4, 4:0.

Филип Крајиновић има 21 годину, тренутно је 227. на свету, а најбољи пласман у каријери му је 170. место, јуна 2010. године. Повреде су успориле његов напредак, а недавно је у Казабланци стигао до полуфинала.

Претходно је играо три финала на фјучерсима, а ове године укупно је зарадио 29 хиљада. Крајиновић је висок 185 цм и продукт је Академије Ника Болитијерија.

Ни Крајиновић ове сезоне није добио никога из Топ 100, а највећи му је тријумф над 109. на свету Јаном Хајеком, Чехом који је предао меч након што је српски играч освојио први са 7:6. Добио је и Јириј Веселог, тада 126. на свету, у мају у Самарканду.

Илија Бозољац тренутно је 238. на свету, има 28 година и висок је 193 цм. Недавно је играо финале на турниру у Фергани, у Узбекистану, а у првој половини године освојио је три фјучерса.

Бозољац се одликује снажним сервисом, што му је највећи адут у игри. Ипак, он ће највероватније бити пар Зимоњићу у дублу и мали су изгледи да заигра и у синглу.

Бозољчева највећа победа у синглу ове године остварена је недавно у квалификацијама за турнир уз Бечу, када је Илија савладао 113. играча света Адријана Унгура, пре него што је у првој рунди главног жреба у три сета испао од Робина Хасеа.

Јанко Типсаревић повредио је пету и највероватније неће моћи да игра против Чешке у финалу Дејвис купа, 15-17. новембра у Комбанк арени.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here